Πεζοδρώμενα της πόλης μας

Φεβρουαρίου 17, 2021 0

Γράφει ο Σταμάτης Παπαδάτος 

Όταν κάτι δεν χρησιμοποιείται – συντηρείται, οι νόμοι της φύσης προστάζουν ότι αυτό φθείρεται, ατονεί, απαξιώνεται και έχει ως τελική κατάληξη την κατάρρευση…

Ακολουθώντας νομοτελειακά αυτούς τους κανόνες, κατά καιρούς, οι πινακίδες οδικής κυκλοφορίας εντός και εκτός πόλεως, έφθασαν σήμερα σε κατάσταση αποσύνθεσης… Βοήθησαν σε αυτό βέβαια και κάποιοι ανεγκέφαλοι που αρέσκονται να καταστρέφουν χωρίς να λογοδοτούν πουθενά και χωρίς να ενδιαφέρονται αν αυτά που καταστρέφουν είναι περιουσία όλων μας, πληρωμένα κάποιες φορές αδρά… Η ατιμωρησία είναι σίγουρο ότι γεννά και εκκολάπτει τέτοια φαινόμενα, ενώ η αδιαφορία των “όποιων αρμόδιων” αφήνει τέτοιες εικόνες και καταστάσεις να υφίστανται… Πινακίδες σπασμένες – μουτζουρωμένες επικίνδυνα για τους διερχόμενους πεζούς και οδηγούς καταδεικνύουν το παρακμιακό του πράγματος!


Περπατώντας στην πόλη, δεν είναι λίγες οι φορές που στην καθημερινότητά του ο δημότης έρχεται αντιμέτωπος με παγίδες. Κακοτεχνίες και καταστροφές έχουν φέρει σε απελπιστική κατάσταση τα πεζοδρόμια, σε αρκετά σημεία σε ολόκληρη τη πόλη.
Συχνά είναι τα ατυχήματα, ευτυχώς στις περισσότερες φορές χωρίς σοβαρές συνέπειες, σε ηλικιωμένα άτομα, που προσπαθούν με ασφάλεια να χρησιμοποιήσουν τα πεζοδρόμια.

Ξέρετε, φαντάζομαι πως πεζοδρόμια σημαίνει περιπατητικός δρόμος για πεζούς!


Στη δική μας περίπτωση, όχι δρόμοι για πεζούς δεν είναι, αφού συχνά τα σταθμευμένα πάνω σ’ αυτά αυτοκίνητα, οι κακοτεχνίες και τα διάφορα αντικείμενα που τα καταλαμβάνουν δυσκολεύουν έως αποκλείουν από αυτά την ασφαλή διέλευση ανθρώπων και κατοικίδιων.
Αποτέλεσμα να διαδραματίζονται καθημερινά σκηνές απείρου κάλους! Καλύπτοντας έτσι πλήρως τον όρο και τη χρήση τους! Αντί να χρησιμοποιούμε λοιπόν τον όρο πεζοδρόμια ας μετονομαστούν σε “πεζοδρώμενα”

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.