Οι άριστοι, οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις

Φεβρουαρίου 27, 2021 0

Γράφει ο Σταμάτης Παπαδάτος
Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει βαρύγδουπα και κατηγορηματικά, ότι οι νέοι επικεφαλής τομέων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου φορέα και οργανισμών, θα τοποθετούνταν μόνο μετά από αξιολόγηση των προσόντων τους με σκοπό την επιλογή των καλυτέρων.

Ως ιδέα και ως αλλαγή ήταν καταρχήν επιδοκιμαστέα από μικρή μερίδα των Ελλήνων πολιτών, για την καταδίκη του κομματισμού και την επιλογή των αρίστων και όχι των αρεστών, όπως σχετικά είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Είναι γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, δεν πίστευε και δεν πιστεύει ότι θα εφαρμοστεί ο θεσμός της αξιοκρατίας.

Μετά από 19 περίπου μήνες διακυβέρνησης, όλες αυτές οι χιλιάδες των πολιτών διαπίστωσαν ότι ο κομματισμός της Ν.Δ. καλά κρατεί και ότι οι διορισμοί και τοποθετήσεις νέων στελεχών σε συντριπτικό ποσοστό διαμορφώθηκαν και υλοποιήθηκαν με κριτήρια μόνο αυστηρά κομματικά.

 

Η Ν.Δ. από τη μεταπολίτευση στελεχώνει τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και επιθυμεί να εφαρμόζει το πρόγραμμα της με επιλογή δικών της ανθρώπων.

Πράγμα το οποίο θα ήταν ανεκτό η αποδεκτό από τους ψηφοφόρους της αφού μέχρι σήμερα έτσι λειτουργεί το σύστημα της κομματικής μηχανής της και όχι μόνο.

Αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις, έλλειψη ουσιαστικής λογοδοσίας για τις δαπάνες, άδηλες ή έκνομες οικονομικές συναλλαγές, νομή της εξουσίας κατά τρόπο ώστε να αντλούνται οικονομικά οφέλη σε φιλικά ΜΜΕ και ημέτερους επιχειρηματίες.

Το σημερινό υπερτροφικό, γραφειοκρατικό, αναποτελεσματικό κράτος παρεμβαίνει ισχυρά στην οικονομική και κοινωνική ζωή για μια ακόμη φορά.
Ατυχώς για τη χώρα μας οι μεγαλόστομες διακηρύξεις και υποσχέσεις είναι χωρίς αντίκρισμα και οι λόγοι απέχουν παρασάγγας από τις πράξεις.

Ας αφήσουμε λοιπόν τους πολίτες να τιμωρήσουν τους διεφθαρμένους και ας απαιτήσουμε από την πολιτική να αλλάξει το σύστημα.
Άριστοι, ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.