Καρυές:" Συνηθιμένα τα βουνά απο τα χιόνια"(Video)

Φεβρουαρίου 15, 2021 0
Το Spartanews.gr σήμερα Δευτέρα επισκέφθηκε το όμορφο και ιστορικό κεφαλοχώρι των Καρυών του Δήμου Σπάρτης. Η κακοκαιρία "Μήδεια" έχει ήδη επισκεφθεί το χωριό, το χίονι είχε στρώσει και τους δρόμους και την πλατεία των Καρυών, δείτε το video.

 

Καρυές (Αράχοβα)

Οι Καρυές είναι ένα παραδοσιακό χωριό, χτισμένο στους πρόποδες του Πάρνωνα και πλημμυρισμένο από καστανιές και καρυδιές. Βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά του νομού Λακωνίας, στα όρια με τον νομό Αρκαδίας, και σε υψόμετρο 950μ. Το δάσος, τόσο κοντά με τα παραδοσιακά σπίτια, οι εναλλαγές των χρωμάτων, η γραφική πλατεία με τον αιωνόβιο πλάτανο, η φιλοξενία των κατοίκων, οι αφηγήσεις των γερόντων, προκαλούν τον επισκέπτη να ανακαλύψει τις κρυφές ομορφιές κάνοντας κάθε ημέρα διαμονής του αξέχαστη.

Σήμερα το χωριό χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο ζωντανά ορεινά χωριά της Πελοποννήσου και παρέχει τόσο στους μόνιμους κατοίκους, όσο και στον επισκέπτη, πληθώρα υπηρεσιών φιλοξενίας.

Οι Καρυές αποτελούν το ιδανικό ορμητήριο για δραστηριότητες και αποδράσεις στον Πάρνωνα και όχι μόνο. Οι λάτρεις της φύσης, της ορειβασίας και του περπατήματος, μπορούν να περιηγηθούν στα φυσικά μονοπάτια της ευρύτερης περιοχής και να απολαύσουν τις αμέτρητες ομορφιές της φύσης.

Πηγή:http://www.karyes.gr/

Last modified on Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 16:00

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.