Print this page

Χωρίς χαρτιά χωρίς στέγη οι μετανάστες στη Σπάρτη(video)

Μαρτίου 01, 2021 0

Σήμερα Δευτέρα 1 Μαρτίου οι μετανάστες που  φιλοξενούνται στην δομή της Σπάρτης και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Sparta inn βρέθηκαν στο δρόμο.

Η πολιτεία δεν έχει εκδώσει τα χαρτιά όλων και δεν μπορούν να φύγουν και από την άλλη έχει λήξη ο χρόνος παραμονής τους στο ξενοδοχείο με αποτέλεσμα να είναι επί ξύλου κρεμάμενοι.

Το ξενοδοχείο αδυνατεί να τους φιλοξενεί με δικά του έξοδα και το κράτος ακόμα δεν έχει κάνει το αυτονόητο.

Η κ.Γεωργία Ζαχαράκη ήρθε στην δομή και μίλησε μαζί τους και στην συνέχεια έκανε δηλώσεις στην κάμερα, ενημερώνοντας μας για το τι θα γίνει στην συνέχεια.

Είπε: “Ο δήμος δεν ευθύνεται για όλη αυτή την κατάσταση και ότι ο κ.Πέτρος Δούκας έχει μιλήσει ήδη με το υπουργείο για να βρεθεί λύση. Οι μετανάστες θα μείνουν για άλλη μια μέρα και έχουμε την δέσμευση από την κυβέρνηση ότι θα λυθεί το ζήτημα»

Η αλήθεια είναι ότι συμπολίτες μας Σπαρτιάτες έδειξαν ενδιαφέρον για να παρέχουν τουλάχιστον φαγητό, οι οποίοι μάλιστα δεν ήθελαν να αναφερθούμε στο όνομα τους.

Είναι λυπηρό να βλέπεις μικρά παιδιά στο πεζοδρόμιο γιατί κάποιοι δεν κατάφεραν να κάνουν το αυτονόητο, ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί λύση.

Last modified on Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 15:55