Πανελλαδικό lockdown από το πρωί της Παρασκευής?

Την επαναφορά του lockdown σε ολόκληρη τη χώρα από το πρωί της Παρασκευής δρομολογεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κυβέρνηση, ύστερα και από τη νέα έκρηξη κρουσμάτων που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.
Ηδη έχει ανακοινωθεί ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προβεί σε ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αύριο στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ενημέρωση θα συμμετάσχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Eίχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη του κ. Μητσοτάκη με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, κατά τη διάρκεια της οποίας οι επιστήμονες ανέλυσαν τα νέα δεδομένα της επιδημιολογικής κατάστασης και τις ολοένα και πιο δυσχερείς συνθήκες που διαμορφώνονται για το σύστημα υγείας. 

 

Με «μοντέλο Θεσσαλονίκης»

Σε αντίθεση με εκείνο της περασμένης άνοιξης, το lockdown που προκρίνεται τούτη τη φορά θα είναι ανάλογο του μοντέλου που εφαρμόζεται ήδη στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει sms (στο 1303) για τις μετακινήσεις, απαγόρευση μετακινήσεων εκτός περιφερειακών ενοτήτων, αναστολή αεροπορικών και σιδηροδρομικών μεταφορών, αναστολή λειτουργίας λιανεμπορίου, κομμωτηρίων, αναστολή εστίασης, ενώ επιτρέπονται οι υπηρεσίες ντελίβερι.

Τα καταστήματα τροφίμων θα λειτουργούν έως τις 20:30, ενώ προβλέπεται η λειτουργία τους και το Σαββατοκύριακο.

Βάσει του «μοντέλου Θεσσαλονίκης» τα σχολεία παραμένουν ανοικτά με δια ζώσης παρακολούθηση μαθημάτων πλην των Λυκείων όπου τα μαθήματα γίνονται αποκλειστικά μέσω τηλεκπαίδευσης.

 

Τριπλό αρνητικό ρεκόρ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2.646 νέα κρούσματα, ενώ αρνητικές ημερήσιες επιδόσεις συνιστούν τόσο ο αριθμός των διασωληνωμένων όσο και ο αριθμός των νεκρών. 

«Σήμερα ανακοινώνουμε 2.646 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 46892, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες.

4271 (9.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14427 (30.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

179 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 42 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 305 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 18 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 673 θανάτους συνολικά στη χώρα. 259 (38.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Πηγή https://www.kathimerini.gr/

Last modified on Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 19:49

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.