Τατούλης: «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» κ.Νίκα

Η Ηρωική και Ιστορική φυσιογνωμία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη αποτέλεσε το σημείο αναφοράς όλων των Επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης σε Πανελλήνιο και Διεθνές επίπεδο.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Μεσσηνίας είχαν τη μοναδική ευκαιρία και δυνατότητα με αφορμή την Επέτειο των 200 χρόνων αλλά και τη μεγάλη ευθύνη να τιμήσουν τον Γέρο του Μοριά στον τόπο που γεννήθηκε στο Ραμοβούνι, έτσι όπως αξίζει στον μεγάλο Έλληνα Αρχιστράτηγο και στην Ηγετική μορφή της Επανάστασης του 1821.

Αντί λοιπόν να προετοιμαστούν για αυτή τη Μεγάλη Γενέθλιο μέρα του εμβληματικού Ήρωα της Επανάστασης και να μεριμνήσουν για τη διοργάνωση εκδήλωσης, χρησιμοποιώντας νέες και σύγχρονες τεχνολογίες, που θα αποτελούσε πανελλήνιο και παγκόσμιο γεγονός, περιορίστηκαν σε μία απόφαση ανάθεσης για την προμήθεια οκτώ (8) στεφανιών και παροχής υπηρεσιών ηχητικής κάλυψης και φυσικά στις γνωστές «οικογενειακές» τους φωτογραφίες.

Η ανευθυνότητα, η ανικανότητα και η προσβολή απέναντι στον μεγάλο Στρατηλάτη ξεπερνά τα όρια του πολιτικού εξευτελισμού. Την ίδια ώρα που η Ηρωική μορφή του Γέρου του Μοριά αναδείχθηκε από όλες τις Περιφέρειες της Χώρας ως εμβληματική μορφή της Επετείου των 200 χρόνων, η Περιφερειακή Αρχή και η Π.Ε. Μεσσηνίας διοργάνωσε εκδήλωση στη «ζούλα» όπου σαν «κλέφτες» οι γνωστοί …επίσημοι περιορίστηκαν σε κατάθεση στεφάνων.

Η υπεύθυνη για τη διοργάνωση Π.Ε. Μεσσηνίας για ακόμη μία φορά προσκάλεσε «γνωστούς» και «φίλους» θεωρώντας το θέμα αυτό ως «οικογενειακή» τους υπόθεση, αγνοώντας εντελώς το θεσμικό πρωτόκολλο και αποκλείοντας ακόμη μια φορά τους εκπροσώπους των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.

Η Περιφερειακή Αρχή με τη σημερινή της πολιτική συμπεριφορά και την επιλογή της να υποβαθμίσει και να απαξιώσει την εκδήλωση για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη έχει προσβάλλει όλους τους Έλληνες, όλους τους Πελοποννήσιους αλλά κυρίως όλους τους Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία επαναστατώντας απέναντι σε ολόκληρη την Οθωμανική αυτοκρατορία.

Ο κ.Περιφερειάρχης φυσικά απαξίωσε να παρευρεθεί στη συγκεκριμένη εκδήλωση…

Αίσχος και ντροπή είναι οι μόνες λέξεις που ταιριάζουν σε αυτή τη μεγάλη ιστορική προσβολή.

Στην Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα ως ελάχιστο φόρο Τιμής στον Γέρο του Μοριά, υπενθυμίζουμε τα λόγια του: «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους».

 Υγ. Με δεδομένο ότι οι εκδηλώσεις στο Ραμοβούνι είναι σε υπαίθριο χώρο, η δικαιολογία της πανδημίας δεν μπορεί φυσικά να αποτελέσει «σωσίβιο» για το σημερινό πολιτικό αίσχος της Περιφερειακής Αρχής.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.