Συνάντηση Νεοκλή Κρητικού με Στέλιο Πέτσα: "Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μοχλός Ανάπτυξης"

Φεβρουαρίου 12, 2021 0

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ.Στέλιο Πέτσα, πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, καθώς και η μεγάλη ευκαιρία να λειτουργήσουν ως βασικός μοχλός ανάπτυξης αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως είναι το «Φιλόδημος ΙΙ» για τους δήμους, το οποίο θα τρέχει μέχρι το τέλος του 2022, με δυνατότητα παράτασης και το «Αντώνης Τρίτσης».

Στο πλαίσιο της γενικότερης στήριξης της λειτουργίας των δήμων, σήμερα θα γνωστοποιηθούν οι οικονομικές ενισχύσεις των πέντε δήμων της Λακωνίας προκειμένου να καλυφθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις τους, οι οποίες προκύπτουν από δικαστικές αποφάσεις. Μία σημαντική εξέλιξη για την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία τους.

Τέλος ο κ.Κρητικός τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης της ΔΕΥΑ Σπάρτης και την ανάγκη εξεύρεσης οριστικής και βιώσιμης λύσης, διαδικασία την οποία με λεπτομέρεια θα πρέπει να συζητηθεί σε επόμενη συνάντηση στην οποία θα συμμετέχει ο Δήμαρχος Σπάρτης κ.Πέτρος Δούκας.

Ο κ.Κρητικός δήλωσε: "Με τη σημερινή συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα τέθηκαν οι βάσεις για μία διαρκή επικοινωνία, καθώς οι αρμοδιότητες του άπτονται καθημερινών θεμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνεπώς των συμπολιτών μας. Προχωράμε με γνώμονα τη μετατροπή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με βασικό μοχλό ανάπτυξης της Λακωνίας.".

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.