Η Απονομή Βραβείου στην ταινία «Φαντάσματα στην Πόλη»

Στην ταινία «Φαντάσματα στην Πόλη» (Ghosts) της Άζρα Ντενίζ Οκιάι από την Τουρκία α­πένειμε φέτος η Βουλή των Ελλήνων το βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες», στο 61ο Φεστιβάλ Κινη­ματογράφου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια ταινία του διεθνούς διαγωνιστικού προγράμμα­τος, που με φρεσκάδα και διεισδυτικότητα αποκαλύπτει μια κοινωνία, η οποία σπαράσσεται από ακραίες αντιθέσεις, ταραχές, αγριότητα και βία, ενώ συγχρόνως ιχνηλατεί με αφηγηματική δε­ξιοτεχνία τις διαδρομές διαφορετικών γυναικείων χαρακτήρων, που αντιστέκονται στις συνθή­κες καταπίεσης που βιώνουν.

Το βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» είναι τιμητικό και συνοδεύεται από πάπυρο υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο της Βουλής και ασημένιο μετάλλιο. Συγχρόνως η Βουλή των Ελλήνων ενισχύ­ει οικονομικά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπως και τα άλλα φεστιβάλ στα οποία απονέμει το βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» (Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Φεστι­βάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους και Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας).

Στην κριτική επιτροπή του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής συμμετείχαν ο ​Άρης Φατού­ρος, Σκηνοθέτης-Παραγωγός, Σύμβουλος Προγράμματος, ο Βασίλης Δούβλης, Σκηνοθέτης, Προϊστάμενος Τομέα Προγράμματος και ο Κώστας Δήμος, Υπεύθυνος Προγράμματος.

Βουλή Τηλεόραση-Επικοινωνία

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 11, Αθήνα

Τηλ: 210- 3735035

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 18:22

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.