Διαδικτυακές εκδηλώσεις και τον Μάρτιο από τη Βαμβακού!

Φεβρουαρίου 19, 2021 0

Mε δημιουργική, ταξιδιάρικη και καρναβαλική διάθεση μέσα από δραστηριότητες για όλους.

Η Άνοιξη είναι προ των πυλών, οι Απόκριες έρχονται και η διάθεσή μας αλλάζει. Μπορεί να μην έχετε τη δυνατότητα να ταξιδέψετε ακόμα και να απολαύσετε βόλτες στη φύση και όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους μας, όμως, βάλτε το πιο όμορφο χαμόγελο σας και ελάτε με αισιοδοξία να αποδράσουμε μαζί με τη δύναμη του νου, να ταξιδέψουμε μέσα από τον κυβερνοχώρο σε κόσμους μαγικούς, να μάθουμε και να διασκεδάσουμε! Η Vamvakou Revival συνεχίζει να αντιμετωπίζει το μέλλον με αισιοδοξία και σας προτείνει πρωτότυπες ψηφιακές δραστηριότητες για όλους, που εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς και υλοποιούνται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο μήνας ξεκινά με ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του βιβλίου για παιδιά 7-12 ετών, με την παιδαγωγική ομάδα απ’Ουσία (06/03). Βιβλία από το παρελθόν που έχουν ταξιδέψει γενεές και γενεές Βαμβακιτών, από την Ανοιχτή Δανειστική Βιβλιοθήκη του σχολείου της Βαμβακούς, θα μας αποκαλύψουν μαγικούς κόσμους. Τα ταξίδια συνεχίζονται και το Σάββατο 13/03, αυτήν τη φορά στο διάστημα, με οδηγό την Αναστασία-Φιόρη Μεταλληνού, αστροφυσικό, σε ένα μοναδικό ψηφιακό πρόγραμμα του V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) για παιδιά άνω των 10 ετών και ενηλίκους. Ξεκινώντας από τις πρώτες αποστολές του ανθρώπου στο διάστημα, θα καταλήξουμε στην περιγραφή σημαντικών σύγχρονων διαστημικών αποστολών που αφορούν την Αστρονομία και την Διαστημική Φυσική.

Πέρα από την ταξιδιάρικη διάθεση, μας έχει συνεπάρει και η καρναβαλική, καθώς πλησιάζουν οι Αποκριές. Τη δεύτερη Κυριακή της Αποκριάς (07/03), ξεδιπλώστε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σας και φτιάξτε τις πιο πρωτότυπες, μοναδικές και όμορφες μάσκες, σε μια δραστηριότητα κατάλληλη για παιδιά 5 ετών και άνω, με την Ποτούλα Λαφογιάννη. Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς (14/03), είστε όλοι προσκεκλημένοι σε ένα διαφορετικό πάρτι! Το πρώτο εξ αποστάσεως Βαμβακίτικο πάρτι μασκέ, με οικοδεσπότες τη Vamvakou Revival και τη Φλώρα Καλομοίρη. Χορός, μεταμφιέσεις, ιστορίες, διαγωνισμοί και διασκέδαση δεν θα λείψουν!

Συνεχίζουμε και αυτόν τον μήνα να τιμούμε σημαντικές ημέρες μεταφέροντας σπουδαία μηνύματα. Ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Ευτυχίας (20/03) και με αφορμή τις Παγκόσμιες Ημέρες κατά της Βίας και του Ρατσισμού, του Θεάτρου και Κουκλοθεάτρου, αλλά και την Εθνική μας εορτή, παιδιά 4-10 ετών καλούνται σε ένα ταξίδι σε μια πόλη που με την αγάπη και την καλοσύνη κατάφερε να διώξει τον Πόλεμο. Ένα πρόγραμμα θεατρικής αγωγής με τη Φλώρα Καλομοίρη και αφετηρία το πολυβραβευμένο παραμύθι «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο», του Αντώνη Παπαθεοδούλου, σε εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά, των εκδόσεων Πατάκη. Την Κυριακή 21/03, στο V.Lab τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, μαθαίνοντας για αυτό, τις ιδιότητές του και τους τρόπους εξοικονόμησής του και φτιάχνοντας νερόμυλους, σε ένα πρόγραμμα για παιδιά 6-12 ετών, με τη Δώρα Κουρκούλη.

Αποχαιρετούμε τον Μάρτιο, με μια δημιουργική δραστηριότητα για παιδιά 5-12 ετών, ανακαλύπτοντας κρυμμένους θησαυρούς μέσα στη λίμνη (27/03) και ένα διαδικτυακό εργαστήριο ρομποτικής (28/03), στο V.Lab, για παιδιά 6-13 ετών, με την ομάδα Robot-fun της Nokia Hellas.

Από τα 900μ. υψόμετρο σας στέλνουμε τη θετική μας ενέργεια και περιμένουμε να σας συναντήσουμε ξανά!

Πληροφορίες/κρατήσεις στο σύνδεσμο www.vamvakourevival.org/events/

Apokries

#WeekendsatVamvakou

#VamvakouRevival

Επικοινωνία

Ελένη Μάμη, Ομάδα Vamvakou Revival

Βαμβακού, 230 67, Λακωνία

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

+30 27310 76233

www.vamvakourevival.org

Like us on Facebook @VamvakouRevival

Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg

Last modified on Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 13:43

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.