Δαβάκης: Σε καλό δρόμο η πορεία των εργασιών για το Νέο Μουσείο της Σπάρτης.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, στην πρόσκληση του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη για την πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υλοποίησης του Νέου Μουσείου Σπάρτης. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θοδωρής Βερούτης, ο μελετητής του έργου αρχιτέκτων Σπύρος Μούντριχας, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε Λακωνίας Π. Παναγάκης και ο νομικός σύμβουλος της υπουργού Π. Χίνης.

Τα συμπεράσματα αυτής της συνάντησης ήταν:

  1. Έχει ολοκληρωθεί η διασκόπιση του οικοπέδου του ΧΙΜΟΦΙΞ, δηλαδή οι έρευνες για το αν υπάρχουν αρχαιότητες στο υπέδαφος.
  2. Θα γίνει εντός τής εβδομάδος γεωτεχνική έρευνα και διερευνητικές τομές στον χώρο υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας.
  3. Ολοκληρώνεται η Μουσειολογική Μελέτη του Μουσείου.
  4. Θα ξεκινήσει άμεσα και η Μουσειογραφική του Μελέτη.
  5. Από την συζήτηση προέκυψε η βούληση το κτήριο του Νέου Μουσείου να πιστοποιηθεί ενεργειακά με βάση κάποιο από τα διεθνή πρότυπα ,όπως το LEED.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Υπουργού Πολιτισμού για την άμεση ανταπόκρισή της στην πρόσκλησή μου να γίνει η συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη. Για ακόμη μία φορά διαπίστωσα εκ μέρους της ενεργό ενδιαφέρον, γνώση του θέματος και βούληση να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για να προχωρήσει η κατασκευή του Νέου Μουσείου της Σπάρτης. Τα όσα ειπώθηκαν μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο!», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο Θανάσης Δαβάκης.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.