Νεοσύστατος Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Δήμου Σπάρτης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, ήρθε η ώρα να  οργανώσουμε την πάλη μας  ενάντια στις  πολιτικές των κυβερνήσεων και της Κοινής Αγροτικής  Πολιτικής που μας εξοντώνουν καθημερινά. Καθημερινά βλέπουμε τους κόπους μας και την παραγωγή μας να απαξιώνονται, να μειώνεται όλο και περισσότερο το εισόδημά μας από τα χαράτσια, την υπέρογκη φορολογία, τις χαμηλές τιμές των προϊόντων μας που είναι στο κόστος ή κάτω του κόστους παραγωγής.

Κάθε χρόνο ερχόμαστε αντιμέτωποι με ζημίες στην παραγωγή μας από καιρικά φαινόμενα (βλέπε χαλαζόπτωση Κεφαλά, Σκούρα, Λευκόχωμα) και προσβολές από νόσους και έντομα, χωρίς να αποζημιωνόμαστε ενώ την ίδια ώρα αυξάνονται τα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ. Κάθε χρόνο πουλάμε την παραγωγή μας σε πολύ χαμηλές τιμές και κάτω του κόστους παραγωγής, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να μην μπορούμε να καλύψουμε ούτε τα καλλιεργητικά έξοδα, την  στιγμή που κερδοσκοπούν οι μεγαλέμποροι και πολυεθνικές πουλώντας πανάκριβα την παραγωγή μας στον Καταναλωτή .

Ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση της επιβίωσής μας στα χέρια μας!

Θεωρούμε μονόδρομο για τα συμφέροντά μας το κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων (ΠΕΜ) για δημιουργία Αγωνιστικών Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων σε κάθε δήμο και χωριό. Έτσι μετά από συσκέψεις που οργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) με αγρότες και κτηνοτρόφους στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Σπάρτης, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί  ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος δήμου Σπάρτης .

Η δημιουργία του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου με το πλαίσιο αιτημάτων και πάλης του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, είναι αναγκαίο όσο ποτέ. Είναι αναγκαία η ύπαρξη ενός συνδικαλιστικού φορέα που θα εξασφαλίζει την ενότητα των φτωχομεσαίων αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων σε κατεύθυνση διεκδικητική, αγωνιστική, που θα οργανώνει την άμυνα και την αντεπίθεσή μας, με συμμάχους όλα τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα, εργατοϋπάλληλους και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες που έχουν αντίστοιχα προβλήματα.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου δήμου Σπάρτης, καλεί όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες – κτηνοτρόφους - μελισσοκόμους να οργανωθούν και να μαζικοποιήσουν το νεοσύστατο Αγροτκτηνοτροφικό Σύλλογο. Μόνο μέσα από Αγωνιστικούς Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες, μπορούμε να έχουμε την ελπίδα ότι θα συνεχίσουμε να παράγουμε και να ζούμε τις οικογένειές μας.

Συντονιζόμαστε με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα των βιοπαλαιστών αγροτκτηνοτρόφων από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου μεγαλώνουμε τη δυναμική μας και διεκδικούμε αποφασιστικά και μαχητικά τα δίκαια αιτήματά μας, την  επιβίωση μας. 

Παλεύουμε για:

  • Άμεση καταγραφή ζημιών και αποζημίωση των καλλιεργητών στο 100% της ζημιάς που υπέστησαν από την χαλαζόπτωση οι αγρότες στην περιοχή του Κεφαλά, της Σκούρας και Λευκόχωμα στις 23 του Μάρτη.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος όσων έχουν πληγεί από την πανδημία
  • Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΥΑ Σπάρτης.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης για τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους. Φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.  
  • Αφορολόγητο 12000 ευρώ συν 3000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του χαρατσιού του ΕΝΦΙΑ.
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που να αποζημιώνει στο 100% την πραγματική ζημιά στην παραγωγή από καιρικά φαινόμενα και νόσους
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση του αγροτικού ρεύματος.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα, εφόδια και ζωοτροφές.
  • Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας και χωραφιών.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Σπάρτης   

04/04/2021

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.