Νεοκλής Κρητικός: «Νέα πλαίσιο για τις Λαϊκές Αγορές»

Συνάντησημε τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, σχετικά με τις λαϊκές αγορές, είχε ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός, με τον οποίο είχε μία γόνιμη συζήτηση, σε συνέχεια της χθεσινής ενημέρωσης, που είχανοι βουλευτές της συμπολίτευσης από τον Υπουργό Ανάπτυξης αι Επενδύσεων κ.Αδωνι Γεωργιάδη, και τονίστηκαν τα εξής βασικά σημεία για το νέο πλαίσιο λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών:

  1. Το νομοσχέδιο ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων στις Λαικές αγορές, παρά μόνο σε συνεταιρισμούς και ΚοινΣΕπ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις).
  2. Καταργείται η απαγόρευση του παράλληλου εισοδήματος. Δηλαδή μπορεί ο/η σύζυγος του/της εμπόρου/παραγωγού να έχει εισόδημα.
  3. Οι άδειες ΔΕ θα δίνονται πλέον από τις υφιστάμενες επιτροπές, αλλά μόνος/η του/της ο/η δικαιούχος μπορεί να παίρνει την άδεια μέσα από το πληροφοριακό σύστημα. Η άδεια θα ισχύει για πέντε χρόνια και θα ανανεώνεται αν και εφόσον αν υπάρχει φορολογική ενημερότητα.
  4. ΔΙΝΕΙ τη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ η άδεια να περνά από τον κάτοχο της άδειας σε συγγενικό πρόσωπο, κληρονομικώ δικαιώματι σαν να είναι κανονική επιχείρηση.
  5. Η διοικητική ποινή απομάκρυνσης από τις Λαϊκές Αγορές, σε περίπτωση τριπλής παράβασης περί μη έκδοσης απόδειξης, από τους τρεις μήνες συζητείται να πέσει στον ένα μήνα.
  6. Δυνατότητα κτήσης μονοπρόσωπης ΙΚΕ (Ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας) για την συμμετοχή στο ΕΣΠΑ.

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει το διάλογο με τους εκπροσώπους των Λαϊκών Αγορών, ενώ ο κ.Κρητικός θα έχει σειρά συναντήσεων στη Λακωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.