Print this page

Πρόταση Γ.Μουζόπουλου για τις περιπτώσεις βιασμούς ανηλίκων

Οκτωβρίου 26, 2022 0

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΥΖΟΠΟΥΛΟΥ:

ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Στις περιπτώσεις βιασμού ή σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου, θα πρέπει να γνωστοποιούνται δημόσια όλοι οι εμπλεκόμενοι και να τους επιβάλλονται οι ανάλογες νομικές ποινές, ανεξαιρέτως πολιτικής, κοινωνικής ή επαγγελματικής θέσης, προς αποφυγή μελλοντικών παρόμοιων δράσεων.

Η μη γνωστοποίηση των στοιχείων όλων και η επιλεκτική ατιμωρησία, είναι ευθύνη της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Προτείνω λοιπόν την προώθηση νόμου που να επιβάλλει την αποπομπή του εκάστοτε υπουργού, όταν υπάρχουν τεκμηριωμένες αποδείξεις ότι εμπλέκονται άτομα των οποίων τα στοιχεία δεν γνωστοποιήθηκαν ή δεν τιμωρούνται νομικά, εφόσον συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο σε βιασμούς ανηλίκων. Ταυτόχρονα με την αποπομπή θα πρέπει να χάνεται και το δικαίωμα του πολιτικού να συμμετέχει εκ νέου σε βουλευτικές εκλογές.

Ο νόμος αυτός θα ωθήσει την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δεσμεύεται για την αποκάλυψη όλων των εμπλεκόμενων. Παράλληλα στα πλαίσια της Δημοκρατίας, της ελεύθερης γνώμης και της ελευθεροτυπίας θα πρέπει να έρχονται στο φως όλα τα στοιχεία που αφορούν τέτοιες υποθέσεις, από όλους που γνωρίζουν την αλήθεια. Σε περίπτωση ξαφνικής παραίτησης του εκάστοτε υπουργού, ενώ εκκρεμούν υποθέσεις βιασμού ανηλίκων, θα πρέπει να είναι υπόλογος ο πρωθυπουργός της χώρας.

Τα παιδιά αξίζουν τον σεβασμό όλων μας! Ας τους δείξουμε τον σεβασμό μας με μια υπεύθυνη πολιτική!

Ο Γεώργιος Μουζόπουλος είναι Ιατρός - Ορθοπαιδικός Χειρουργός στο ΓΝ Λακωνίας – ΝΜ Σπάρτης, Υποψήφιος Βουλευτής με το  ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΚΙΝ.ΑΛ στο Ν. Λακωνίας