Γ.Μουζόπουλος: "Να βάλουμε ένα τέρμα στην εξάπλωση της παιδικής πορνογραφίας"

ΠΡΌΤΑΣΗ ΓΙΏΡΓΟΥ ΜΟΥΖΟΠΟΥΛΟΥ:

ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΛΕΞΕΩΝ ΚΛΕΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ  ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 

Αν θέλουμε ως μια σύγχρονη προοδευτική κοινωνία, πραγματικά να βάλουμε ένα τέρμα στην εξάπλωση της παιδικής πορνογραφίας και των παιδικών βιασμών, θα πρέπει να λάβουμε ριζικά δραστικά μέτρα, ακόμα και αν αυτά φαινομενικά περιορίζουν άλλες σημαντικού είδους ελευθερίες των ενηλίκων. 

Προτείνω την εισαγωγή νομικού πλαισίου σε εθνικό ή ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο, που να μην επιτρέπει τη χρήση συγκεκριμένων λέξεων κλειδιών για την αναζήτηση πληροφοριών παιδικής πορνογραφίας στο ίντερνετ. Για παράδειγμα όταν κάποιος αναζητά στο ίντερνετ πληροφορίες για την παιδική πορνογραφία χρησιμοποιώντας λέξεις κλειδιά, πληκτρολογώντας δηλαδή λέξεις όπως “παιδική πορνογραφία” ή “παιδιά βιασμός” ή οτιδήποτε άλλο σχετικό, στις μηχανές αναζήτησης να μπλοκάρεται η προσπάθεια του και να μην έχει πρόσβαση. Προς εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού θα έπρεπε να υπάρχουν στην αγορά υπολογιστές που να φέρουν αυτό το μπλοκάρισμα από την αρχή της λειτουργίας τους και να πωλούνται σε φθηνότερη τιμή και φέροντας την διακριτική ένδειξη ότι δεν επιτρέπουν την αναζήτηση παιδικής πορνογραφίας.

Η αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με την παιδική πορνογραφία γίνεται μέσω του ίντερνετ. Εκεί θα πρέπει ουσιαστικά να στοχεύσουμε!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.