Print this page

Χρήσιμες συμβουλές για τον επαγγελματικό σας προσανατολισμό!

Οι πανελλαδικές πλησιάζουν... Όλοι οι μαθητές έχουν το άγχος για το μέλλον τους.. εκτός από το να γράψουν καλά, υπάρχει το άγχος να κάνουν τη σωστή επιλογή για τη σχολή τους η οποία θα καθορίσει την επαγγελματική τους σταδιοδρομία χωρίς αυτό να είναι κοινώς αποδεκτό! Παρακάτω λοιπόν στο άρθρο και στο βίντεο μας θα δώσει τις απαραίτητες συμβουλές για τον επαγγελματικό προσανατολισμό η Ειδική Παιδαγωγός- Φιλόλογος και ιδιοκτήτρια του Κέντρου Ειδικής Αγωγής Παιδιού και Εφήβου, η κα. Μάρθα Ηλιοπούλου.

Επαγγελματικός Προσανατολισμός

   Αναζητώ στο σχολείο τον προσανατολισμό που να μου ταιριάζει, να μου αρέσουν τα μαθήματα και να με βοηθάει να επιλέξω το επάγγελμα που θέλω. Έγραψα Πανελλήνιες και τώρα ψάχνω σχολές και τμήματα. Δεν ξέρω τι μου ταιριάζει καλύτερα, σε ποιο επάγγελμα θα ήμουν καλός/η ; Πώς  μπορώ να βοηθηθώ ;Τη λύση στις αγωνιώδεις απορίες των εφήβων μπορεί να προσφέρει ο επαγγελματικός προσανατολισμός.

   Στο Κέντρο μας θέτουμε ως προτεραιότητα την απάντηση  από την μεριά των εφήβων σε τρία κρίσιμα ερωτήματα : ποιος είσαι- τι θέλειςτι μπορείς να κάνεις. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός υλοποιείται με την αξιοποίηση ενός επιστημονικού εργαλείου διαχωρισμένου σε δύο επίπεδα : διαγνωστικό και πληροφοριακό.

 Το διαγνωστικό επίπεδο αφορά τη χορήγηση ενός έγκυρου αντικειμενικού ψυχομετρικού εργαλείου που έχει σταθμιστεί στην Ελλάδα και όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το συγκεκριμένο επιστημονικό εργαλείο ( AristonCandidate) είναι προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα και άμεσα συνδεδεμένο με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Διερευνά μέσα από αντικειμενικά μετρήσιμες δοκιμασίες με 450 ερωτήματα μέσα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον τα εξής δεδομένα : α) προσωπικότητα , β) κλίσεις, ικανότητες , προτιμήσεις , γ) αυτοεκτίμηση και δ) έλεγχος εστίασης.

    Στο πληροφοριακό επίπεδο παρουσιάζεται μία αναλυτική αναφορά βασισμένη στα αποτελέσματα του σταθμισμένου εργαλείου και παρέχονται επεξηγηματικές συμβουλές επαγγελματικού προσανατολισμού προσαρμοσμένες στις ατομικές ανάγκες κάθε εφήβου.

 Τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι το επιστημονικό εργαλείο επαγγελματικού προσανατολισμού που χρησιμοποιείται στο Kέντρο μας  είναι διαμορφωμένο  με το νέο εξεταστικό σύστημα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και παράλληλα έχουν συμπεριληφθεί ανάλογες τροποποιήσεις και διατίθεται και η νέα έκδοση του τεστ  Noisis, το οποίο εντοπίζει την ομάδα προσανατολισμού και τα επιστημονικά πεδία σύμφωνα με την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα των μαθητών.

Προσφορά πακέτου 80 ευρώ

3 βήματα πριν το Πανεπιστήμιο!

 1ο Βήμα :

  • Συμπλήρωση ψυχομετρικών εργαλείων για τον προσδιορισμό των ενδιαφερόντων, των κλίσεων, των δυνατοτήτων και των ικανοτήτων του υποψηφίου.

2ο Βήμα :

  • Συμβουλευτική Συνέντευξη = Ενημέρωση για το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα (προσανατολισμοί).
  • Γνώση χαρακτηριστικών προσωπικότητας και εργασιακών περιβάλλοντων.

3ο Βήμα :

  • Συμπλήρωση μηχανογραφικού (οδηγίες για την καλύτερη δυνατή συμπλήρωση , «οφθαλμαπάτες» του μηχανογραφικού)

Επιλέγεις τη Σχολή που σου ταιριάζει !

Επιλέγοντας Επάγγελμα , επιλέγεις ζωή!

Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου ΄΄Εξέλιξη΄΄

Μάρθα Ι.  Ηλιοπούλου

Λεωνίδου 1,Σπάρτη Λακωνίας

Τηλ. 2731081050, 6978733472