Τα σχολεία άνοιξαν … αλλά χωρίς ρεύμα

Σεπτεμβρίου 01, 2022 0

Σήμερα Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου και οι εκπαιδευτικοί άνοιξαν τα σχολεία για να κάνουν ανάληψη υπηρεσίας, αλλά για κάποια σχολεία δεν ήταν εφικτό δίοτι τους είχαν κόψει το ρεύμα  μέσα στον Αύγουστου ( όταν έλειπαν δηλαδή) λόγω οφειλής.

Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος και στα σχολεία, μάλλον δεν υπήρξε σχετική πρόβλεψη από το κράτος να δοθεί μια «άτυπη»  παράταση της διακοπής τουλάχιστον μέχρι να ανοίξουν και να δουν τι μπορούν να κάνουν οι προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων.

Δύο τουλάχιστον νηπιαγωγεία μέσα στην Σπάρτη δεν είχαν ρεύμα διότι είχε γίνει διακοπή μέσα στις αρχές Αυγούστου, και το ερώτημα είναι έχουν άραγε στο λογαριασμό το απαιτούμενο ποσό τουλάχιστον να κάνουν ρύθμιση για να γίνει επανασύνδεση?

Αν αυτό το ποσό δεν υπάρχει , ο δήμος έχει να την δυνατότητα μιας έξτρα επιχορήγησης?

Σε συνομιλία με εκπαιδευτική που του έχει κοπεί το ρεύμα , μου είπε χαρακτηριστικά: “Πλήρωσα κάποιο ποσό τον Ιούνιο , αλλά πλήρωσα και τους επαγγελματίες (προμηθευτές) της πόλης για να μπορούν και αυτοί να κινηθούν, δεν περίμενα ότι θα μας κόψουν το ρεύμα στο σχολείο σε ένα δημόσιο κτήριο.»

Ο κοινωνικός χαραχτήρας που πρέπει να έχει ένα από τα βασικά αγαθά της κοινωνίας το ρεύμα δηλαδή  … έπεσε ηρωικά !

Τι θα κάνουν οι δήμοι στην ενεργειακή κρίση, θα έχουν τα χρήματα για να λειτουργήσουν τα σχολεία με τα βασικά ρεύμα,νερό, πετρέλαιο θέρμανσης (όσα έχουν) εκπαιδευτικό υλικό?

Τι θα  κάνει η πολιτεία … θα δώσει «φώς» στην εκπαίδευση ή θα την φάει το μαύρο σκοτάδι?

Μιας και αναφερθήκαμε στους εκπαιδευτικούς που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για το αύριο των παιδιών μας και κατ’έπέκταση της κοινωνίας μας, καλούνται να πραγματοποιούν όλες τις τραπεζικές συναλλαγές  περιμένοντας στο κισσέ του ταμείου της τράπεζας γιατί δεν έχουν ακόμα (και εν μέσω κορονοϊου) μια κάρτα συναλλαγών το 2022, άρα παραδοσιακά περιμένουν στην ουρά σπαταλώντας πολύτιμο χρόνο.

Ευελπιστούμε σε μια παρέμβαση της πολιτείας γι αυτό το σοβαρό θέμα, διότι στο  νέο αναβαθμισμένο  διευρυμένο ολοήμερο σχολείο  με ώρα αποχώρησης στις 17:30 ,χρειάζεται κυρία Υπουργέ βασικά να έχουν ρεύμα τα κτήρια …γιατί χειμωνιάζει και νυχτώνει νωρίς!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.