Print this page

Συνεργασία TCA στην Πάφο με Ε.Κ.Φ.Ε. & Δευτ/μια Εκπαίδευση Λακωνίας

Νοεμβρίου 17, 2022 0

Δραστηριότητα Κατάρτισης και Συνεργασίας – TCA στην Πάφο της Κύπρου, με συμμετοχή του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας

Η Δραστηριότητα Κατάρτισης και Συνεργασίας - Transnational Cooperation Activity -TCA,  με θέμα “Estimating the budget for the implementation of a proposal for a Partnership for ooperation”     (Εκτίμηση του Προϋπολογισμού για την Υλοποίηση Πρότασης Σύμπραξης για Συνεργασία)   που υλοποιήθηκε στην Πάφο της Κύπρου από 1 έως 4 Νοεμβρίου 2022, ολοκληρώθηκε με αξιέπαινη  επιτυχία και άφησε συνολικά πλουσιότερους όλους τους συμμετέχοντες!

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν περίπου 70  εκπρόσωποι 17 ευρωπαϊκών χωρών, με μέλημα τη δημιουργία σχεδίων δράσης Erasmus+, εφαρμόσιμων και λειτουργικών για εκπαιδευτικούς και μαθητές,  για το παρόν και το μέλλον.  

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, διά του  Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Ε.Κ.Φ.Ε. (υπεύθυνη Ελ. Παλούμπα), συμμετείχε ενεργά, προσβλέποντας στην επαγγελματική εξέλιξη, την ενδυνάμωση των ήπιων δεξιοτήτων (συνεργασία, επικοινωνία κλπ) και τη διευρυμένη επιμόρφωση και κατάρτιση των εκπαιδευτικών, καθώς και την ολόπλευρη αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητας της. Η συμμετοχή αυτή αποτελεί  ιδιαίτερη τιμή και χαρά, ενώ ο γνωστικός αντίκτυπος εκτιμάμε πως θα είναι ισχυρός και επωφελής. Η ώσμωση μεταξύ των ευρωπαίων εκπροσώπων της εκπαίδευσης (επαγγελματικής, γενικής και ενηλίκων), η ανταλλαγή απόψεων και ο γόνιμος διάλογος για τα λεπτά ζητήματα της εκπαίδευσης στην καθημερινή της πρακτική και στη βάση εφαρμογής της, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχουν. 

Η συνάντηση περιελάμβανε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και παρουσιάσεις (Λεονίδου, Guest, Dunphy, Hornik, Paraschiva, Σηφάκης κ.ά.), συνεργατικά εργαστήρια-workshops,  τα παραδοτέα των οποίων ήταν περιεκτικά προσχέδια αιτήσεων Erasmus+ με την ανανεωμένη και, αρκετά διαφοροποιημένη -σε σύγκριση με την έως τώρα- μορφή τους, με αναλυτικές τεκμηριώσεις  των  επιμέρους  πεδίων και ιδιαίτερα του πεδίου του προϋπολογσμού. Η κατανομή των συμμετεχόντων στις ομάδες ήταν δομημένη στη βάση της συνύπαρξης, συνεργασίας και σύμπραξης εκπροσώπων όχι μόνο διαφορετικών εθνικοτήτων, αλλά και διαφορετικών αρμοδιοτήτων,  με  διαβαθμισμένη εμπειρία στη συγγραφή και στην υλοποίηση σχεδίων Erasmus+. Όντας ιδιαίτερα λειτουργικό κάθε τέτοιο σχήμα, ωφέλησε τα μέλη του  ξεχωριστά και συνολικά ωφέλησε την ολομέλεια,  αφού οι ειδικοί αντάλλαξαν χρήσιμα ψήγματα  εμπειρίας και, ταυτόχρονα,  οι νεοεισερχόμενοι αποκόμισαν ισχυρά εφόδια εμπειρίας και γνώσης. Παράλληλα, η κυπριακή λαογραφία, η βαριά ιστορία και η ανεπανάληπτη γαστρονομία, ήταν πανταχού παρούσες, σε ένα πλαίσιο ζεστής φιλοξενίας, προσφοράς,  καλοσύνης και αμέριστης  ευγένειας! 

Ευχαριστίες θερμές και πολλές οφείλουμε προς τον Εθνικό Φορέα της Ελλάδας, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών – ΙΚΥ,  που μας έδωσε την πολύτιμη ευκαιρία  αυτή!

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τον Εθνικό Φορέα της Κύπρου, ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης και, προσωπικά, κάθε εκπρόσωπό του-συντελεστή της δραστηριότητας TCA, για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία σε επίπεδο διαμονής, διατροφής, ανθρώπινης επικοινωνίας και συνεργασίας.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον και επόμενες τέτοιες εμπειρίες!

Last modified on Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 11:23