Print this page

Video:"Στοιβάζουν" τους μαθητές στην μεταφορά τους...το κράτος έτσι προβλέπει!

Φεβρουαρίου 11, 2021 0

Εικόνες που μας προσβάλουν σαν σύγχρονη κοινωνία (εν μέσω πανδημίας) είναι αυτές που βλέπεις τους μαθητές να τους "στιβάζουν" σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ ή Ταξί χωρίς περιορισμούς στην πληρότητα των οχημάτων που τους μεταφέρουν.

Όμως το ίδιο δεν ισχύει και για το επιβατικό κοινό, δηλαδή δύο μέτρα και δύο σταθμά. Είναι οι στιγμές που αναρωτιέται κάποιος , όταν ένα λεωφορείο πάει Σπάρτη - Αθήνα ο νόμος λέει πληρότητα έως 65% και στα ταξί (τώρα) έως 2 άτομα για υγειονομικούς λόγους και καλώς το λέει(ενδεχομένως), για τους μαθητές ,για τα παιδιά μας δεν ισχύει...
Η Σπάρτη εδώ και ένα μήνα περίπου είναι κόκκινη, οι περιορισμοί συνεχίζονται , μια πρόβλεψη για τα παιδιά μας όμως δεν υπήρξε ούτε υπάρχει.
 
Πρίν λίγες μέρες σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων  από σχολεία του Δήμου Σπάρτης έστειλαν επιστολή που ζητούσαν από τον δήμο να παρέμβει και να κλείσουν κάποια σχολεία λόγω αυξημένων κρουσμάτων, άραγε ήξεραν οι γονείς πως στοιβάζονται τα παιδιά τους στα μέσα μεταφοράς?
Το δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης , ο δήμαρχος ,οι επικεφαλής των παρατάξεων γνώριζαν τον τρόπο μεταφοράς των μαθητών, αν όχι τώρα γνωρίζουν άρα περιμένουμε την αντίδρασή τους.
 
Η περιφέρεια η οποία είναι αυτή που πληρώνει την μεταφορά το γνώριζε άραγε, αν όχι τότε και αυτή πρέπει να παρέμβει προς την κυβέρνηση, ή έστω με δική της πρωτοβουλία ας μισθώσει παραπάνω οχήματα για να γίνεται η μεταφορά πιό ασφαλής.
Το υπουργείο Παιδείας που πήρε την απόφαση να ανοίξει τα σχολεία, και καλώς έπραξε κατα τους ειδικούς,  δεν έπρεπε να σκεφτεί και τον ασφαλή τρόπο μεταφοράς των μαθητών?
 
Σίγουρα υπάρχει κόστος το να μοιράσεις τους επιβαίνοντες σε λεωφορεία και Ταξί...αλλά εδώ μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ίδια μας τα παιδιά για το μέλλον αυτού του τόπου. 
Ας ελπίσουμε ότι κάποιοι θα αντιδράσουν, και ότι υπάρχει ελπίδα...για το αύριο!
 
Οι εικόνες από το ρεπορτάζ μιλούν από μόνες τους , όμως στην κάμερα του Spartanews.gr μιλούν και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Λακωνίας κ.Δαμιανός Σταθάκος και ο πρόεδρος της μεταφορικής εταιρείας (Ταξί) της Σπάρτης κ.Σωτήρης Ροϊνός.
Ρεπορτάζ: Τάκης Κούρος - Spartanews.gr
 
 
 
Last modified on Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 19:14