ΑΜΕΑ Λακωνίας«Διεκδικούμε ζωή με υγεία, ισότητα και αξιοπρέπεια!»

Το 1992, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία είναι μία ημέρα αγώνα για το αναπηρικό κίνημα, μία ημέρα υπενθύμισης και μία ημέρα ενημέρωσης για την αναγκαιότητα της ισορροπημένης σχέσης των ικανοτήτων των ατόμων με αναπηρία και του περιβάλλοντος όπου διαβιώνουν. Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, υπό το πρίσμα της Διεθνούς Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία του ΟΗΕ και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ΙΣΟΤΗΤΑ τόσο στα δικαιώματα, όσο και στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, δηλώνει και την ΙΣΑΞΙΑ ανάγκη στη ΖΩΗ.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μας βρίσκει αντιμέτωπους με την πιο κρίσιμη περίοδο σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτής της Πανδημίας του Κορωνοϊού. Για το λόγο αυτό, η μέρα αυτή αφιερώνεται στην διασφάλιση της υγείας και της ασφαλούς εργασίας των ατόμων με αναπηρία και χρονίως πασχόντων.
Το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας σε συνεργασία με τη ΠΟΜΑμεΑ και την Ε.Σ.Α.μεΑ. στέκεται δίπλα στους πολίτες με αναπηρία και χρόνια πάθηση και τις οικογένειες τους ώστε να αντιμετωπίσουμε τις επιπλέον δυσκολίες που έχει επιφέρει η πανδημία του Κορωνοϊού. Οι επιπτώσεις της πανδημίας όπως η κοινωνική απομόνωση, η αποσύνδεση και οι μειωμένες υπηρεσίες έχουν επηρεάσει αρνητικά τις ζωές και την ψυχική υγεία των ατόμων με αναπηρία σε όλο τον κόσμο. Μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες αγωνιζόμαστε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία σε θέματα αναπηρίας και διαφορετικότητας.
Η 3η Δεκέμβρη, δίνει ακόμα μια ευκαιρία στην Κυβέρνηση και σε ολόκληρη την κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία και χρονίως πασχόντων, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Μένουμε οργανωμένοι, σαν μια γροθιά, μένουμε ασφαλείς.
Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.