Print this page

Νεοκλής Κρητικός με Ανδρέα Λυκουρέντζο: Ενημέρωση για θέματα αποζημιώσεων και ελέγχων στη Λακωνία

Σεπτεμβρίου 20, 2021 0

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ.Ανδρέα Λυκουρέντζο πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός. Παρών ήταν και ο Διευθυντής Ασφαλίσεων του ΕΛΓΑ κ.Σταύρος Καουκάκης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν:

  • Η πρόοδος των καταγραφών στο φυτικό, στο ζωϊκό κεφάλαιο και στις ζωοτροφές στις περιοχές όπου επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Ενημέρωση: Μέχρι το Νοέμβριο θα δοθεί μία γενναία προκαταβολή, ενώ οι καταγραφές και ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές της άνοιξης.

 

  • Η πρόοδος των αποζημιώσεων σχετικά με τις ζημιές από το χαλάζι στις 10 Δεκεμβρίου 2020 στις περιοχές Συκέα, Παπαδιάνικα, Ασωπό, Φοινίκι

Ενημέρωση: Η πληρωμή θα γίνει αυτή την εβδομάδα

 

  • Η πρόοδος των αποζημιώσεων σχετικά με τις ζημιές από τον παγετό στις 17 Φεβρουαρίου 2021 στις περιοχές Σκάλα, Βλαχιώτη, Λεήμονα, Συκέα, Παπαδιάνικα, Ασωπό, Φοινίκι

Ενημέρωση: Η πληρωμή θα γίνει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου

 

  • Η πρόοδος των αποζημιώσεων στους βόρειους Δήμους, στις περιοχές της Δ.Ε. Πελλάνας

Ενημέρωση: Δεν υπεβλήθη κανένα αίτημα παραγωγού της ανωτέρω Δ.Ε μέσω του Ανταποκριτή ΕΛ.Γ.Α. στην υπηρεσία μας για τις ζημιές που αναφέρονται με αποτέλεσμα όπως είναι φυσικό να μην προβεί σε κάποια ενέργεια.

 

  • Ο τρόπος αποζημίωσης των μελισσοκόμων, οι οποίοι έχασαν τα μελίσσια τους στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές

Ενημέρωση: Χωρίς ακόμη να έχει αποφασιστεί ακριβώς ο τρόπος και το ύψος της αποζημίωσης, μια εκτίμηση είναι ότι όσοι μελισσοκόμοι δήλωναν τα μελίσσια τους θα αποζημιωθούν με ένα ποσό της τάξης των 90 ευρώ περίπου. Όσοι δε δήλωναν τα μελίσσια τους θα αποζημιώθουν στο μισό της προαναφερθείσας αποζημίωσης με την υποχρέωση να δηλώνουν και να έχουν ασφαλισμένα τα μελίσσια για πέντε συνεχόμενα έτη.

Νεοκλής Κρητικός και Ανδρέας Λυκουρέντζος διαπίστωσαν ότι η φετινή χρονιά ήταν από τις πιο δύσκολες σε επίπεδο ελέγχων και καταγραφών, ενώ ο βουλευτής Λακωνίας εξήρε την προσπάθεια που καταβάλλει ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ να διατηρήσει και να εξελίξει την επιχειρησιακή δυνατότητα του Οργανισμού.