Print this page

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Συλλόγος Λακωνίας κλείνει 20 μέρες στο μπλόκο στα Ξηροκάμπια

Φεβρουαρίου 27, 2022 0

ΜΠΛΟΚΟ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΑ (ΨΗΛΙΑ ΜΑΝΤΡΑ)

                                                                                25/2/22

Φίλες και Φίλοι

20 μέρες κλείνει το μπλόκο στα Ξηροκάμπια (ψηλιά μάντρα) στον Δήμο Ευρώτα  Λακωνίας με πρωτοβουλία του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας και της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Ευρώτα. 20 μέρες αγρότες και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής με αυταπάρνηση στέκονται μέρα -νύχτα και αγωνίζονται για αυτούς και τα παιδιά τους! 

Φίλες και Φίλοι

Την Πέμπτη 24 του Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε   συνάντηση επιτελείου της Κυβέρνησης με τα υπουργεία ΥΠΑΑΤ, Οικονομικών και Ενέργειας με την Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, το μόνο καινούριο που ανακοινώθηκε, είναι ότι θα διατεθούν επιπλέον 20 εκατομμύρια ευρώ από τα 170 εκατομμύρια που είχε εξαγγείλει το ΥΠΑΑΤ, που αφορούν 10 επιπλέον από τα 50 εκατ. στην επιστροφή φόρου καυσίμων με δικαιούχους όλους τους αγρότες και όχι μόνο τους νεοεισερχόμενους και τους συνεταιρισμένους και άλλα 10 εκατ. στην επιδότηση των ζωοτροφών, που καλύπτει το β’ εξάμηνο του 2021 και όχι τους δυο πρώτους μήνες του 2022. Πρόκειται για νέα μεγάλη κοροϊδία, μόνο και μόνο αν σκεφτεί κανείς ότι η επιστροφή φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο που υπολογίζεται να πάρει κάθε αγρότης φτάνει στα 181 ευρώ για την τελευταία 3τία, ενώ ψίχουλα είναι η επιδότηση 4% στις ζωοτροφών για τους κτηνοτρόφους.

Οδηγούμαστε αναγκαστικά στο δρόμο του αγώνα λόγο της τεράστιας αύξησης του κόστους παραγωγής στα αγροτικά εφόδια, καύσιμα και του ρεύματος. Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης είναι κοροϊδία, τα ψίχουλα που ανακοίνωσαν δεν μπορούν να καλύψουν ούτε στο ελάχιστο της πραγματικές ανάγκες μας. Το κράτος δεν έχει «δημοσιονομικά περιθώρια» για να στηρίξει τους αγρότες, αλλά όταν πρόκειται για την ΤΕΡΝΑ για να φτιάξει το σκουπιδοεργοστάσιο στον τόπο μας έχουν εκατομμύρια. Για βιομήχανους, εφοπλιστές, καναλάρχες, εργολάβους και κλινικάρχες είναι ταχύτατη στις χρηματοδοτήσεις

και αποζημιώσεις.

 Αυτό είναι το επιτελικό κράτος τους!

 Εκφράζουμε  την οργή και την αγανάκτησή μας για την προκλητική επίδειξη κυβερνητικής αδιαλλαξίας και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε το μπλόκο στη θέση Ξηροκάμπια.

Καλούμε όλο τον λαό της περιοχής ,τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους, τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματίες του εμπορίου και της εστίασης να κάνουν τον αγώνα και τα αιτήματα δικιά τους υπόθεση, γιατί είναι κοινά και δίκαια.

Εν όψη και των εξελίξεων στην Ουκρανία δεν μπορούμε να μείνουμε  αμέτοχοι γιατί θα επηρεασουν άμεσα τα αγροτικά προϊόντα καθώς και απο την Ουκρανία και από τη Ρωσία και από άλλες χώρες εισάγουμε - γιατί γίναμε χώρα εισαγωγής - το μαλακό σιτάρι από το οποίο δημιουργείται το αλεύρι για το ψωμί. Πάνω από το 50% του μαλακού σιταριού είναι εισαγόμενο και όλα αυτά θα φέρουν ανατίμηση στο κόστος - και δεν είναι ότι θα το πάρουν οι αγρότες, θα το πάρουν οι έμποροι, οι μεσάζοντες, οι εισαγωγείς, θα το πληρώσει όμως ο ελληνικός λαός!

Για όλους αυτούς τους λόγους

   Διεκδικούμε :

  • Να αποζημιωθούν όλοι όσοι επλήγησαν από τον παγετό και την πυρκαγιά στην Αν.Μάνη στο 100% της πραγματικής ζημιάς, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα διασφαλίζουν το κόστος παραγωγής και ένα ικανοποιητικό εισόδημα να μπορούμε να ζήσουμε της οικογένειες μας, με φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τον λαό.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ , με κρατική χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει στο 100% την πραγματική ζημιά.
  • Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και με στο ρεύμα.
  • Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ και κατάργηση της προκαταβολής φόρου.
  • Επιδότηση στις ζωοτροφές και στα λιπάσματα.
  • Αρδευτικά έργα, για να μην χάνονται εκατομμύρια κυβικά νερό στην θάλασσα.
  • Να σταματήσει τώρα η εγκατάσταση του σκουπιδοεργοστασίου στην περιοχή

Ξηροκάμπια του Δήμου Ευρώτα.

  • Να παρθούν μέτρα και να μπει ένα τέλος στην μόλυνση του Ευρώτα από τα λήμματα των εργοστασίων