“Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας” άλλη μια επικοινωνιακή σαπουνόφουσκα”

Στ. Αραχωβίτης, Ολ. Τελιγιορίδου, Β. Κόκκαλης: “Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας” άλλη μια επικοινωνιακή σαπουνοφουσκα”

Την ώρα που η ρευστότητα στον αγροτικό τομέα  έχει  καταντήσει ανέκδοτο, χάρις στην αδιέξοδη πολιτική και τα ημίμετρα της Κυβέρνησης της ΝΔ, τολμούν να διοργανώσουν άλλη μια επικοινωνιακή φιέστα. Σήμερα λοιπόν στα κεντρικά γραφεία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας οι υπουργοί  Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων “πρωτοπορούν” και εξαγγέλλουν το “νέο” Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (Ταμείο Μικροπιστώσεων). 

Τους υπενθυμίζουμε ότι από την άνοιξη του 2019 είχαμε ήδη προετοιμάσει το εργαλείο αυτό  για την αναγκαία τόνωση της οικονοµικής ρευστότητας στον αγροτικό τοµέα που είχαν καταρρακώσει πρώτα και κύρια με τη διάλυση της ΑΤΕ. 

Ομως τα επιτεύγματα των “αρίστων” της Κυβέρνησης της ΝΔ δεν κρύβονται. Αρκεί να επισκεφθεί κάποιος την ιστοσελίδα του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης που θεσπίσαμε  τον Ιούλιο του 2019 για να διαπιστώσει ότι σχεδόν 4 χρόνια λειτουργίας του Ταμείου  Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης οι αιτήσεις των αγροτών είναι της τάξης των 118 εκ. ευρώ και οι εγκρίσεις μόλις ξεπερνούν το 19%!

Για τους  αγρότες, που δεν διανοούνται να περάσουν ούτε έξω από Τράπεζα ενώ βρίσκονται σε δεινή πλέον κατάσταση, η σημερινή φιέστα είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό επεισόδιο στο “σερί” της επιχείρησης διάλυσης του αγροτικού τομέα που η Κυβέρνηση της ΝΔ υπηρετεί σταθερά και αταλάντευτα.



Last modified on Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 11:07

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.