Στο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Αμαλιάδας τιμούν την Λακωνία

 
 
 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γύθειο 28Απριλίου 2023

8ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς 26-27-28 Μαΐου2023 στο Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας

Το Επιμελητήριο Λακωνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που θα διεξαχθεί 26-27-28 Μαΐου 2023 στο Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας τιμώμενος νομόςείναι η Λακωνία και το Επιμελητήριο Λακωνίας.

Διοργανωτές: ΕΟΣΠ ΔΟΕΠΕΛ ΠΕΜΕΤΕ

Συμμετέχουν: Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, Δήμος Ήλιδας, Κερνάμε Ελλάδα, Αγροτική-Περιφερειακή Έκθεση ΗλίαςΛέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου

Ημέρες και ώρες λειτουργίας

Παρασκευή 26 Μαΐου 16:00 – 22:00

Σάββατο 27 Μαΐου 11:00 – 22:00

Κυριακή 28 Μαΐου 11:00 – 22:00

Το Φεστιβάλ αποτελεί την μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα για τοΕλαιόλαδο & την Επιτραπέζια Ελιά και διοργανώνεταιγια όγδοη φορά.Αποτελεί το σημαντικότερο θεσμό της ελαιοκομίαςστην Ελλάδα. Τα προηγούμενα φεστιβάλ κάλυψανένα μεγάλο κενό στην προβολή& προώθηση τουελληνικού ελαιολάδου & της επιτραπέζιας ελιάς. Αθρόαθα είναι και η προσέλευση ελαιοπαραγωγών, καταναλωτών,ελαιοτριβέων και για τη γνωριμία με τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά ελαιοκομικά προϊόντα.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν:Εταιρίες και συνεταιρισμοί με βασική παραγωγή ελαιόλαδο και ελιές, εταιρίες παραγωγής επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιολάδου, εταιρίες βιολογικού λαδιού και βιολογικής επιτραπέζιας Ελιάς, ελαιοπαραγωγοί, εταιρίες συσκευασίας και εμπορίας βρώσιμων ελιώνφυτωριακές επιχειρήσεις, περιφέρειεςΔημόσιοι Οργανισμοί, Επιμελητήρια, ΥπουργείαΔήμοι που κύρια παραγωγή τους είναι το ελαιόλαδο και τα παραδοσιακά προϊόνταΠεριφερειακές Ενώσεις Δήμων, γενικοί εκθέτες που σχετίζονται με το ελαιόλαδο και τις ελιέςΓιορτές Λαδιού και Ελιάς από όλη την Ελλάδα, εταιρίες ελαιουργικών μηχανημάτων, εταιρίες μηχανημάτων επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιολάδου και τυποποίησης επιτραπέζιας ελιάς, εταιρίες προμήθειας γεωργικού εξοπλισμού και εξαρτημάτων, εταιρίες συσκευασίας και ετικετών ελαιοκομικών προϊόντων, εταιρίες πιστοποίησης και ποιοτικού ελέγχου, εταιρίες αυτοματισμού και ιχνηλασιμότητας.

Το Επιμελητήριο Λακωνίας καλεί τα μέλη του που παράγουν-επεξεργάζονται και τυποποιούν ελαιόλαδο, ελιές και προϊόντα αυτών να συμμετέχουντο φεστιβάλ δωρεάν σε περίπτερο που παρέχει το Επιμελητήριο:εξωτερικής δομής 6τμ (3μ μήκος x 2μ πλάτος)που θα περιλαμβάνει 1 τραπέζι, 2 καρέκλες, 1 σποτ και παροχή ρεύματος)

Δηλώσεις συμμετοχής έως 15 Μαΐου 2023 (συνημμένη υπεύθυνη δήλωση).

Επίσης, καλούνται τα μέλη να αποστείλουν στο Επιμελητήριο δείγματα των προϊόντων τουςπου θα εκτεθούν στο περίπτερο του Επιμελητηρίου (ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τουςή όχι σε περίπτερο) καθώς και να παραχωρήσουν δείγματα για την προσφορά τους(κεράσματα) κατά τα εγκαίνια του ΦεστιβάλΗ παράδοση των δειγμάτων θα γίνει στοΕπιμελητήριο Λακωνίας, Ξανθάκη 3, Γύθειο έως τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2023.

Παράλληλα με το φεστιβάλ πραγματοποιείται:

➢ Το 8ο Επιστημονικό Συνέδριο για την Ελιά & το Ελαιόλαδο.
➢ 6ος Διαγωνισμός Ελληνικών Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων. Τα ελαιόλαδα που θα αναδειχθούν από ομάδα ειδικών δοκιμαστών, μετά από τυφλές δοκιμές, θα βραβευθούν και θα μπορούν να φέρουν στη συσκευασία τους το σήμα του μεταλλίου που κατέκτησαν.Δηλώσεις συμμετοχής έωςτις12 Μαΐου2023 (συνημμένα οδηγίες και δηλώσεις συμμετοχής).
➢ 5ος Διαγωνισμός Επιτραπέζιας Ελιάς. Οι επιτραπέζιες ελιές που θα αναδειχθούν από ομάδα ειδικών δοκιμαστών, μετά από τυφλές δοκιμές, θα βραβευθούν και θα μπορούν να φέρουν στη συσκευασία τους το σήμα του μεταλλίου που κατέκτησαν.Δηλώσεις συμμετοχής έωςτις19Μαΐου 2023(συνημμένα οδηγίες και δηλώσεις συμμετοχής).
➢ Παρουσίαση Ελληνικών ποικιλιών Ελαιόλαδωνμε τη συμμετοχή των Περιφερειών ανά την Ελλάδα.

Συνημμένα: Δήλωση συμμετοχής στο περίπτερο του φεστιβάλ, πληροφοριακό υλικό και αιτήσεις για τιςδιοργανώσεις.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.