Print this page

Επίσκεψη Αραχωβίτη στο Λέημονα: “Μεθοδική και άμεση και όχι επικοινωνική αντιμετώπιση της καταστροφής στα πορτοκάλια λόγω παγετού”

Μαρτίου 22, 2021 0

Την περιοχή νοτίως της Σκάλας προς τον Λέημονα επισκέφτηκε χθες, Κυριακή, 21 Μαρτίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σταύρος Αραχωβίτης προκειμένου να αποκτήσει ιδία εικόνα σχετικά με τη ζημιά που προκάλεσε ο πρόσφατος παγετός στα πορτοκάλια.

Η ζημιά που προκλήθηκε είναι εμφανής, τόσο με γυμνό οφθαλμό στην κορυφαία και βορεινή βλάστηση, όσο και με τομές στα πορτοκάλια. Σε αυτά ήδη παρατηρείται το φαινόμενο της αφυδάτωσης.

Χρειάζεται άμεσα να προσληφθούν γεωπόνοι, συμβασιούχοι και μόνιμοι, ώστε να εκτιμήσουν την έκταση της ζημιάς στη φετινή παραγωγή. Επιπλέον, χρειάζεται η ενεργοποίηση του προγράμματος ΚΟΕ για την εκτίμηση της ηρτημένης παραγωγής που θα χαθεί από την επόμενη χρονιά, λόγω της καταστροφής της νέας καρποφόρας βλάστησης.

Επειδή η απώλεια οικονομικών πόρων, τόσο σε ποσότητα παραγωγής την τρέχουσα αλλά και την επόμενη χρονιά, καθώς επίσης και η μειωμένη τιμή παραγωγού ανά κιλό θα φέρει τεράστια απώλεια εισοδήματος στους κατοίκους της περιοχής, καλούμε την κυβέρνηση να ενεργήσει άμεσα και κυρίως μεθοδικά, και όχι επικοινωνιακά, για την αντιμετώπιση της κατάστασης