Print this page

Συνάντηση Βορίδη – Δαβάκη προκειμένου να αρχίσει εγκαίρως η διαδικασία δακοκτονίας

Μαρτίου 23, 2021 0

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, είχε χθες το απόγευμα ο Θανάσης Δαβάκης. Κατά τη συνάντηση αυτή ζήτησε την επίσπευση των ενεργειών προκειμένου να αρχίσει εγκαίρως η διαδικασία δακοκτονίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, επικαλούμενος και σχετικό ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στο οποίο αναλύεται πλήρως το πρόβλημα και το οποίο ο Λάκωνας βουλευτής επέδωσε στον Μάκη Βορίδη.

Ο Υπουργός Εσωτερικών δεσμεύθηκε στον Θανάση Δαβάκη ότι σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα επιδιώξει οριστική λύση. Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδοτεί τη συγκεκριμένη δράση.

Το επόμενο ζήτημα που έθεσε ο Θανάσης Δαβάκης, ήταν η κατάσταση που επικρατεί στη Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου, όπως τη διαπίστωσε προσωπικά κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα γραφεία της υπηρεσίας στην Τρίπολη. Η συγκεκριμένη Διεύθυνση διαχειρίζεται κρίσιμα θέματα, όπως η έκδοση αδειών χρήσης νερού, η καταγραφή σημείων υδροληψίας, η γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και υγρών αποβλήτων, τα προγράμματα ΕΣΠΑ, η οριοθέτηση ρεμάτων, τα σχέδια διαχείρισης υδατικών πόρων και η κοστολόγηση και τιμολόγηση του νερού.

Όλα αυτά, τόνισε στον Υπουργό Εσωτερικών ο Λάκωνας βουλευτής, είναι αδύνατον να αντιμετωπιστούν εξαιτίας της χρόνιας υποστελέχωσης της Διεύθυνσης αυτής, αλλά και εξαιτίας της προβληματικότητας των χώρων της. Είναι προφανές ότι η κατάσταση αυτή έχει αρνητικές συνέπειες στην ταχύτητα και στο έργο της Διεύθυνσης Υδάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημαντικές καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών. Προς επίρρωση όλων αυτών, ο Θανάσης Δαβάκης επέδωσε στον Υπουργό τεκμηριωμένο έγγραφο, που αποδεικνύει την προβληματικότητα της συγκεκριμένης υπηρεσίας, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει το λίγο προσωπικό της.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, στην οποία υπάγεται η Διεύθυνση Υδάτων, δεσμεύθηκε ότι θα μελετήσει με προσοχή το ζήτημα που αφορά στη στελέχωση και τη στέγαση της συγκεκριμένης Διεύθυνσης, για να εξασφαλιστεί η ομαλή της λειτουργία.