Άμεση παρέμβαση της Π.Ε. Λακωνίας σε κατάπτωση βράχου στο οδικό Επαρχιακό δίκτυο του Ζάρακα

Κατάπτωση βράχου μεγάλου όγκου, σημειώθηκε χθες στο Επαρχιακό Οδικό δίκτυο της περιοχής της Δ.Ε. Ζάρακα του Δήμου Μονεμβασίας.

Με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη, υπήρξε άμεση  κινητοποίηση των Υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας και της Διεύθυνσης  Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λακωνίας, που ενεργοποιώντας τα διαθέσιμα μέσα κατάφεραν να θρυμματίσουν και να απομακρύνουν τον βράχο από το κατάστρωμα της οδού.

Ο αντιπεριφερειάρχης αφού δήλωσε την ικανοποίησή του για την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση των Υπηρεσιών της Π.Ε. Λακωνίας, σημείωσε:

«Ειδοποιηθήκαμε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, για την κατάπτωση ενός τεράστιου βράχου, από τον αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Ζάρακα, Παναγιώτη Τραϊφόρο, ο οποίος με ενέργειές του είχε ανοίξει ήδη το ένα ρεύμα της οδού, προκειμένου να μην διακοπεί η κίνηση των οχημάτων. Η παρέμβασή μας ήταν άμεση και συνεχίστηκε και αφού είχε νυχτώσει προκειμένου ο βράχος να απομακρυνθεί ολοσχερώς από το κατάστρωμα της οδού. Έχουμε υλοποιήσει παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο Μολάοι - Κυπαρίσσι, το οποίο έχει πολλά προβλήματα και θα συνεχίσουμε να το βελτιώνουμε. Υπάρχει ήδη υπογεγραμμένη εργολαβία οδοποιίας  προϋπολογισμού 500.000,00€, που θα εξελιχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς και εργασίες σήμανσης και διαγράμμισης που θα βελτιώσουν το επίπεδο ασφάλειας της οδού».

   

Θεόδωρος Ν. Βερούτης

Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας

 

ΠΤΩΣΗ ΒΡΑΧΩΝ5

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.