Μια Σπαρτιάτισσα στην νέα κυβέρνηση Μακρόν (video)

Η κ.Χρυσούλα Ζαχαροπούλου γεννήθηκε στις 7 Μαΐου του 1976 στη Σπάρτη από πατέρα Γορτύνιο και μητέρα από τους Αγίους Αναργύρους  του δήμου Σπάρτης.

Στις 23 Νοεμβρίου μετά από εισήγηση του δηνμοτικού συμβούλου κ.Χρήστου Πλειώτα  η κ.Χρυσούλα Ζαχαροπούλου ανακηρύχτηκε ομόφωνα  από το δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης ως επίτιμη   δημότης κάτι που την  έκανε να συγκινηθεί, ιδιαίτερα όταν ως  έκπληξη ακούστηκε να μιλά στην διαδικτυακή συνεδρίαση ο πατέρας της  .

(δείτε το video) spartanews.gr

 

"Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανέθεσε κυβερνητικό πόστο στην Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, ιατρό και μέχρι σήμερα ευρωβουλευτή του κόμματός του. Η Ζαχαροπούλου αναλαμβάνει τα θέματα Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, προσαρτημένη στην υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών.

Σχετικά άγνωστη σχετικά στο ευρύ κοινό, αναφέρει η Figaro, η ανακοίνωση της Ζαχαροπούλου ήταν μια έκπληξη.

Η 46χρονη γυναικολόγος - χειρουργός γεννήθηκε στην Σπάρτη, από πατέρα στρατιωτικό. Σπούδασε στην Ιταλία και εγκαταστάθηκε στη Γαλλία μετά το 2007, εργαζόμενη στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Σεν-Μαντέ.

Το 2016 είχε λάβει μέρος σε εκστρατεία για την ενδομητρίωση, έναν ύπουλο εχθρό της γονιμότητας που ταλαιπωρεί εκατομμύρια γυναίκες.

Μαζί με την αφροαμερικανή τραγουδίστρια Ιμανί και την ηθοποιός Ζυλί Γκαγιέ (σύντροφο του τότε γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ) πόζαραν μαζί στο Elle εγκαινιάζοντας καμπάνια για να αφυπνίσουν την διεθνή κοινότητα για το πρόβλημα που ταλαιπωρεί το 10% με 20% των γυναικών παγκοσμίως.

Για την συνεισφορά της σε αυτή τη καμπάνια βραβεύτηκε με παράσημο το 2017."

Πηγή: protothema.gr

Last modified on Σάββατο, 21 Μαϊος 2022 12:32

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.