Print this page

Επιτυχής διάσωση γυναίκας απο δύσβατο μονοπάτι του βράχου της Μονεμβασιάς (video-φώτο)

Σήμερα Κυριακή το μεσημέρι μια γυναίκα η οποία  περπατούσε στο μονοπάτι αριστερά του βράχου της Μονεμβασιάς , έπεσε με αποτέλεσμα βάση των πληροφοριών να πάθει διάστρεμμα στο πόδι με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας των Μολάων με επικεφαλή τον έμπειρο στις διασώσεις Υποδιοικητή κ.Πέτρο Σαραντάκο.

Ο κ.Σαραντάκος είναι γνωστός στην Λακωνία και όχι μόνο για το επαγγελματισμό που επιδεικνύει  και την αγάπη για την δουλειά του και τον συνάνθρωπο, έχει πάρει μέρος σε πολλές διασώσεις οι οποίες έχουν στεφθεί με επιτυχία.

Επίσης  σημαντική και συμβολή του και στην κατάσβεση πυρκαγιών με αυτοθυσία, είναι ένα ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση για τον κλάδο των πυροσβεστών.

Εξίσου σημαντική ήταν η συμβολή του Malvasia Health Care – Ιατρείο Επειγόντων Περιστατικών & Χρόνιων Παθήσεων που βρίσκεται στην Μονεμβασιά, όπου παρείχε άμεσα τις πρώτες βοήθειες. Το  Malvasia Health Care είναι μια ιατρική μονάδα που συμβάλει σημαντικά με τις υπηρεσίες του  στην τουριστική Μονεμβάσια, και έρχεται να καλύψει πολλές  ελλείψεις που υπάρχουν από δημόσιες δομές υγείας στην περιοχή. Είναι σημαντικό ο επισκέπτης της Μονεμβασιάς αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής να ξέρουν ότι υπάρχει μια Ιατρική Μονάδα Υγείας υψηλού επιπέδου γιατί έτσι νιώθει ασφαλής.

Στην  συγκεκριμένη επιχείρηση διάσωσης  συνέβαλε και το Λιμενικό της Μονεμβασιάς , διότι χρειάστηκε σκάφος του λιμενικού για την μεταφορά της γυναίκας.

Το δύσβατο μονοπάτι χαρίζει στους περιπατητές μια μοναδική θέα από την αριστερή πλευρά του κάστρου, όμως χρειάζεται ιδιαίτερη  προσοχή γιατί είναι στενό και όπως αποδείχθηκε και δύσκολο στην πρόσβαση σε περίπτωση ατυχήματος.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους που συνέβαλαν για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η συγκεκριμένη διάσωση.

MONEMVASIA DIASOSH1

 

MONEMVASIA DIASOSH4

MONEMVASIA DIASOSH2

MONEMVASIA DIASOSH5

MONEMVASIA DIASOSH6

MONEMVASIA DIASOSH7

Last modified on Κυριακή, 22 Μαϊος 2022 19:58