Print this page

Μουσικό Σχολείο: Δίνει εξηγήσεις και βλέπει έως και πειθαρχικές ευθύνες η Μ.Χάντζου

Φεβρουαρίου 02, 2023 0

Την συζήτηση μονοπώλησε χθες στο δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης το θέμα της μη σίτισης του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης.

Η κ.Μαρία Χάντζου Γ.Γραμματέας τους δήμου Σπάρτης στις εξηγήσεις που έδωσε στο δημοτικό συμβούλιο αφησε αιχμές άμεσα ή έμμεσα για την λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου ρίχνοντας προειδοποιητικές βολές ακόμα και για πειθαρχικό έλεγχο υπαλλήλων που ενεπλάκησαν στο θέμα της σίτισης.

Η κ.Χάντζου όπως θα ακούσετε και στο βίντεο είπε αναφέρθηκε σε ευθυνοφοβία, έλλειψη κατάρτισης έως και πειθαρχικά, στις υπηρεσίες του δήμου Σπάρτης.

Τις προηγούμενες χρονιές οι υπηρεσίες του δήμου δούλεψαν άριστα και δεν υπήρχε πρόβλημα τι πήγε τώρα στραβά που έχουμε και γενική γραμματέα να συντονίζει? 

Το μπαλάκι τελικά για την μή σίτιση του Μουσικού Σχολείου πήγε στις υπηρεσιες και υπαλλήλους του Δήμου?

 Ο δήμαρχος και προς τιμή του ήρθε και ανέλαβε την ευθύνη, ενώ η αντιδήμαρχος Οικονομικών κ.Γεωργία Δεδεδήμου με βαθύ αίσθημα ευθύνης που της αναλογεί, ζήτησε συγνώμη από μαθητές, καθηγητές και γονείς για την ταλαιπωρία.

Ο κ.Σταύρος Αργειτάκος παίρνοντας το λόγο κατέκρινε την κ.Χάντζου για επίρριψη ευθυνων και απειλών κατα των υπηρεσιών του δήμου, θεωρώντας ότι απόλυτη ευθύνη έχει η δημοτική αρχή.

Ο κ.Βαγγέλης Βαλιώτης ήρθε να δώσει την απάντηση στην κ.Χάντζου λέγοντας της , εμμέσως ότι το θέμα θα είχε λυθεί, αν με το δικαίωμα που της δίνει ο νόμος είχε προχωρήσει η ίδια προσωπικά το θέμα, και στην συνέχεια είπε ότι υπήρχε και άλλη λύση , ότι θα μπορούσε ο δήμος να επιχορηγήσει τον σύλλογο γονέων του Μουσικού Σχολείου με ενα ποσό για να προχωρήσει αυτος στην σίτιση, κατι που είχε πράξει αυτός στο παρελθον για την χρηματοδότηση εκδρομής.

 Το ζητούμενο αυτή την στιγμή δεν είναι απόδοση ευθυνών αλλά η άμεση λύση στην σίτιση των μαθητών, και σε αυτή ελπίζουμε.

Επίσης όλοι γνωρίζουμε ότι τα σχολεία ανοίγουν αρχές Σεπτέμβρη έτσι καλό θα ήταν  όλα αυτά να έχουν γίνει πολύ νωρίτερα, για να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για τυχόν αστοχίες.

 Δείτε στο 45λεπτό όλη την τοποθέτηση της Γ.Γραμματέως του Δ.Σπάρτης Μαρίας Χάντζου

 

Last modified on Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 13:44