Print this page

Η «θωράκιση» και η αναβάθμιση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Λακωνίας.

Δεκεμβρίου 06, 2020 0
Σύσκεψη στην Π.Ε. Λακωνίας  το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου με θέμα "Η «θωράκιση» και η αναβάθμιση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Λακωνίας."
Ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη κ.Θεόδωρου Βερούτη στον πρωσοπικό του λογαριασμό σε social.
 
Πολύ σπουδαία σύσκεψη χθες στο Διοικητήριο της ΠΕ Λακωνίας με την παρουσία των τριών Βουλευτών, του Δημάρχου Σπάρτης και εκπροσώπων θεσμικών και παραγωγικών φορέων του Νομού.
✅Θέματα της σύσκεψης ήταν :
➡️ Η «θωράκιση» και η αναβάθμιση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Λακωνίας.
➡️ Το αίτημα επιστροφής της Νοσηλευτικής, αλλά ενδεχομένως της δημιουργίας και άλλων Πανεπιστημιακών Τμημάτων στη Σπάρτη.
➡️ Η στέρεα βάση διεκδίκησης που δημιουργείται, με «αιχμή του δόρατος» την πληρότητα των υφιστάμενων κτηριακών υποδομών και τα νέα δεδομένα που δημιουργεί για τον τόπο μας το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με το πολύ σημαντικό έργο - μεταξύ άλλων - της κατασκευής ενός υπερσύγχρονου Νοσοκομείου.
➡️ Η διερευνητική πρόταση του ΙΣΝ για «διασύνδεση» του Νέου Νοσοκομείου με την Νοσηλευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που συναντά «προσχώματα», αλλά αν τελικά υποστηριχθεί και ευοδωθεί θα δημιουργήσει εξαιρετικές προοπτικές για την επίτευξη ακαδημαϊκού έργου υψηλού επιπέδου, θα αναβαθμίσει τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και θα ενισχύσει και το ίδιο το σύστημα υγείας της περιοχής μας.
✅ Οι υψηλού επιπέδου τοποθετήσεις που έγιναν από όλους τους συμμετέχοντες, είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά (εξαιτίας των περιορισμών λόγω covid), ανέδειξαν επίσης ως κοινό τόπο την ανάγκη της ομόψυχης, τεκμηριωμένης αλλά και διεκδικητικής στάσης μας, στις νέες προοπτικές που δημιουργούνται για τις Πανεπιστημιακές Σχολές του τόπου μας.
Θα είμαστε σε εγρήγορση...
βερουτης σχολες
 
ΒΕΡΟΥΤΗΣ ΣΧΟΛΕΣ 3
Last modified on Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2020 12:00