Π.Τατούλης: «Ηθικός και φυσικός αυτουργός για το κατάντημα του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ.Νίκας»

Ως αστεία καρικατούρα ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου , ξεπέρασε κάθε όριο στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκαν στις 21 Δεκεμβρίου 2020.

Η πολιτική συμπεριφορά του κ.Σκαντζού, ο οποίος συνεχώς υποβαθμίζει σκανδαλωδώς τις συνεδριάσεις  του Περιφερειακού Συμβουλίου επιτιθέμενος κατά πάντων, ωρυόμενος απέναντι στους Συμβούλους που επιθυμούν να τοποθετηθούν, χωρίς να κρατά στοιχειωδώς τα προσχήματα που επιβάλλει ο ρόλος του, οδηγεί σε πλήρη απαξίωση το θεσμό.

Ακολουθώντας τακτική απόλυτου ξεπεσμού, εξύβρισε με πεζοδρομιακή διάλεκτο τον Αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.Γκούνη, έναν εξαίρετο επιστήμονα και στέλεχος της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου». Ο κ.Σκαντζός αποκάλεσε επανειλημμένα τον κ.Γκούνη με τους χαρακτηρισμούς «παλιόπαιδο» και «ελεεινό». Συνεχίζοντας την υβριστική και προσβλητική συμπεριφορά του, ωρυόμενος ακούστηκε να λέει σε στελέχη της παράταξής μας, «μαστε το στόμα σας ,…να πάρετε δρόμο…» και παρόμοιες «πολιτισμένες και ευγενείς» εκφράσεις.

Ο κ.Περιφερειάρχης ως ηθικός και φυσικός αυτουργός, που πυροδοτεί τις εντάσεις με παρεμβάσεις του, δημιουργεί καταστάσεις απόλυτης απαξίωσης του σημαντικότερου Συλλογικού Οργάνου της Πελοποννήσου. Στις χθεσινές συνεδριάσεις πυροδότησε την συζήτηση διότι προσπάθησε με παρέμβαση του να αλλοιώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ενώ αυτή είχε ολοκληρωθεί, επειδή η απόφαση δεν ήταν αρεστή στον ίδιο. Οι πολιτικές πρακτικές που ακολούθησε χθες ο κ.Νίκας ταυτίζονται απόλυτα με «πραξικοπηματικές» ενέργειες.   

Εντελώς παράνομα προσπάθησε να επαναλάβει ψηφοφορία, παρότι ο Πρόεδρος όπως προκύπτει από το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό είχε ήδη ζητήσει από το σώμα να αρχίσει η συζήτηση του επόμενου θέματος.

Η δυναμική αντίδραση όλων των μελών της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» απέναντι σε τέτοιες παράνομες, αντιδημοκρατικές και αυταρχικές συμπεριφορές απέτρεψαν τη συνέχιση μιας «πραξικοπηματικής» διαδικασίας.

Ο κ.Νίκας οφείλει να κατανοήσει ότι η Περιφέρεια δεν είναι τσιφλίκι του και ότι οι δικές του απόψεις και ενέργειες δεν υποκαθιστούν τον Νόμο.

Σε ό,τι αφορά το μελανό σημείο της χθεσινής συνεδρίασης όπου μέλος της παράταξης του κ.Νίκα, αποκάλεσε τα μέλη της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» «καθίκια», επειδή αντέδρασαν δυναμικά στη νόθευση της ψηφοφορίας, καλούμε τον κ.Νίκα να αποκαλύψει δημόσια ποιος προέβη σε αυτό τον απαράδεκτο υβριστικό χαρακτηρισμό.

Αν κ.Νίκα δεν απαντήσετε και καλύψετε αυτή την …ασχήμια, τότε φυσικά την χρεώνεστε εσείς προσωπικά.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.