Περιοδικό και ημερολόγιο της Ενώσεως Σπάρτης Μικράς Ασίας στο Ιστιτούτο Σπάρτης

Αποδέκτες του περιοδικού και του ημερολογίου της Ενώσεως Σπάρτης Μικράς Ασίας έγινε το Ινστιτούτο Σπάρτης στα πλαίσια των δεσμών φιλίας με όλες τις πόλεις του κόσμου που φέρουν το όνομα Σπάρτη.

Οι δεσμοί φιλίας ξεκίνησαν από το Διεθνές Συνέδριο του 2021 όπου η Σπάρτη της Πισιδίας υπήρξε η τιμώμενη Σπάρτη από το Ινστιτούτο Σπάρτης, στα πλαίσια της πολιτιστικής διπλωματίας που επικουρικά προς τους θεσμικούς φορείς επιδιώκει το Ινστιτούτο Σπάρτης να αναπτύξει με στόχο πάντα την εξωστρέφεια, την δικτύωση και την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού.

Το 2023 είναι έτος σταθμός για τους φίλους και συγγενείς μας Σπαρταλήδες διότι συμπληρώνονται εκατό χρόνια ( 1923- 2023) από τον ξεριζωμό των Σπαρταλήδων και την ίδρυση της πόλης τους, της Νέας Ιωνίας και ενενήντα χρόνια από την δημιουργία του συλλόγου τους.

Είναι πράγματι συγκινητική η προσπάθεια όλων να διατηρήσουν άσβεστη την μνήμη της Σπάρτης της Πισιδίας από όπου κατάγονται και δική μας ευθύνη να βοηθήσουμε σε αυτό και να αγκαλιάσουμε τις προσπάθειές τους.

Από το ΔΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΙΣΤΙΤΟΥΤΟ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.