Αναστασία Κοκκόλη: Ύβρις και Νέμεσις

Φεβρουαρίου 11, 2021 0

 

Η χειρότερη τιμωρία ενός πολιτικού, δεν είναι να χάσει κάποιες εκλογές ή μια θέση στην οποία  τυχόν  βρίσκεται.

Η χειρότερη  τιμωρία που μπορεί να βιώσει ένας πολιτικός, είναι αυτή που αρχίζει να εισπράττει  ο Κ .Μητσοτάκης. Η απαξίωση από τον ίδιο τον λαό που τον ψήφισε.

Πριν 1,5 χρόνο περίπου , άλλαξε η κυβέρνηση, και ο Κ. Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας. Το πολιτικό ,οικονομικό κατεστημένο, με την βοήθεια του μιντιακού  συστήματος ,τον στήριξαν με νύχια και με δόντια. Με ψέματα, με διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας ,με <<κλείσιμο του ματιού>> στην ελίτ που έχασε  και που κινδύνευε να χάσει και άλλα προνόμια από μια νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,   η Ν.Δ. κατάφερε να γίνει ξανά κυβέρνηση.

1,5 χρόνο μετά, είναι καταφανές ότι ο Κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, ήρθαν μόνο για να εξασφαλίσουν ,όσα θεωρούσαν ότι θα έχαναν από τον Α. Τσίπρα και τους συντρόφους του, τόσο οι ίδιοι, όσο και οι προστάτες τους, δηλαδή η ελίτ, οι οποίοι θεωρούν ότι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της χώρας.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ, θέλοντας να κάνει πράξη το δόγμα του ακροδεξιού υπουργού της Μ. Βορίδη  << ποτέ ξανά αριστερά>>, ξηλώνει  ό,τι  με κόπο είχε πετύχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Συγχρόνως όμως ,απέτυχε σε όλα όσα ήταν υποχρεωμένη να πετύχει. Σε μία κομβική στιγμή  για την χώρα, απέτυχε στην διαχείριση της πανδημίας, η Ελλάδα μετρά περισσότερους από 6.000 θανάτους οι περισσότεροι στο αναμενόμενο δεύτερο κύμα της , απέτυχε στην οικονομία ,την οποία οδήγησε στην κατάρρευση, με μία ύφεση που καταγράφεται ως η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, απέτυχε και στην κοινωνία, την οποία κατάφερε να διχάσει.

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί πια να κρυφτεί πίσω από την ψεύτικη εικόνα που του είχαν δημιουργήσει οι επικοινωνιολόγοι.

Πρόκειται για έναν ανίκανο πολιτικό, που ξεχειλίζει από υπεροψία και κυνισμό, από μίσος για τους πολλούς, το οποίο πηγάζει από το ότι είναι  ο ίδιος γνώστης της πολιτικής του ανυπαρξίας.

Η απαξίωση, ο θυμός, οι ειρωνείες,  χαρακτηρίζουν  την υποδοχή που του κάνουν όπου και να πηγαίνει. Ήταν θέμα χρόνου. Το ζητούμενο είναι να μην είναι πολύ αργά για την χώρα.

Αναστασία Κοκκόλη

Συντονίστρια ΟΜ Σπάρτης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.