Print this page

1.8 δισ. ευρώ η στήριξη των νέων για φθηνή στέγη

Σεπτεμβρίου 17, 2022 0

Αρχή του 2023 θα ξεκινήσει η καταβολή άτοκων ή χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων για νέους και ζευγάρια 25 -39 ετών για αγορά κατοικίας έως 120 τ.μ., αξίας έως 150.000 ευρώ και κατασκευής έως το 2007.

Σε 6+1 άξονες θα κινείται το στεγαστικό πρόγραμμα ύψους 1,8 δισ.  για τη στήριξη 137.000 νέων που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν φθηνή στέγη , το οποίο παρουσίασαν χθες οι αρμόδιοι υπουργοί Χατζηδάκης, Κεραμέως, Σκέρτσος, Σκρέκας και Οικονόμου.

Προϋπολογισμός 1,74 δισ. ευρώ προβλέπεται για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» το οποίο περιλαμβάνει μέτρα για τη στεγαση νέων και πολιτών μέχρι 39 ετών, φοιτητων και ευάλωτων νοικοκυριών και απευθύνεται σε περισσότερους από 100.000 ωφελούμενους. Οι πρωτοβουλίες στόχο έχουν να λειτουργήσουν ως «ανάχωμα» στις τιμες ενοικιων που έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και να βοηθήσουν με την στέγαση των πολιτών που δεν έχουν την οικονομική άνεση. 

Σε συνολικά επτά άξονες τοποθετείται η κυβερνητική πολιτική για την φθηνή στέγη  υπό την ονομασία «Σπίτι μου», που στόχο έχουν τη μείωση του υψηλού κόστους στέγασης, την αύξηση της ιδιοκατοίκησης των νέων και την στήριξη σε νέους και νέα ζευγάρια για στεγαστική αποκατάσταση.

Παράλληλα, η κυβέρνηση αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση παλαιών ακινήτων, την άμβλυνση των στρεβλώσεων που υπάρχουν στην στεγαστική αγορά, δίνοντας κίνητρα για φθηνές μακροχρόνιες μισθώσεις και τέλος την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

Related items