Print this page

Νεοκλής Κρητικός: «Στόχος μου να βρίσκομαι δίπλα στους συμπολίτες μου»

Επισκέψεις και συναντήσεις είχε ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός με συμπολίτες του, ο καθένας και καθεμιά από το δικό του επαγγελαμτικό χώρο ή αιρετή θέση, προσπαθεί να προσφέρει το καλύτερο για τη Λακωνία και τον συνάνθρωπο. Συγκκεριμένα:

Στις 15/5 επίσκεψη στη ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΥΘΕΙΟΥ, με τον διοικητή, αντιπύραρχο κ. κ. Γραφάκο, καθώς και το προσωπικό της μονάδας. Αφορμή ήταν η έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ενώ η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα προβλήματα που απασχολούν, τοσο την υπηρεσία όσο και τους πυροσβέστες. Οφειλόμενη η αναγνώριση του έργου των πυροσβεστών και της διοίκησης, σε μια περιοχή η οποία πρόσφατα και επαναλαμβανόμενα, δοκιμάστηκε από τη λαίλαπα της φωτιάς.

Στις 15/5 επίσκεψη στο ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΓΥΘΕΙΟΥ. Ο κ.Κρητικός ενημερώθηκε από τον αν. προιστάμενο κ. Θεόδωρο Χριστοδουλάκο, για την δραστηριότητα του Τελωνείου και  τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία. Το Τελωνείο Γυθείου, δέχεται το σύνολο σχεδόν, των εισαγωγών και εξαγωγών της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, μέσω των εμπορικών κυρίως πλοίων, ενώ διαχειρίζεται και μια αξιόλογη τουριστική κίνηση,  πλοίων κρουαζιέρας. Λόγω της κατασκευής του νέου λιμανιού, η σημερινή κίνηση και στα δύο μέτωπα, εκτιμάται πως τα επόμενα χρόνια, θα αυξηθεί σημαντικά.

ΝΚ  ΔΤ Τελωνείο Γυθείου

Στις 15/5 στα  ΚΟΝΑΚΙΑ του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Ο κ.Κρητικός συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο κ. Σταύρο Μπαγετάκο, για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το χωριό, αλλά και η ευρύτερη περιοχή. Ο κ.Κρητικός σημείωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης: «Οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να κρατηθούν  ζωντανοί και ενεργοί  οι οικισμοί του νομού μας, οι οποίοι σε δύσκολους καιρούς, βοήθησαν, και συνεχίζουν παρά τις δυσκολίες, στην ανάπτυξη και  εξέλιξη της περιοχής. Έχουν πολλά να δώσουν ακόμα».

ΝΚ  ΔΤ Κονάκια

Στις 17/5 επίσκεψη στο νέο τοπόσημο της Σπάρτης. Με ακόμη μία δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ένα νέο τοπόσημο για την Σπάρτη είναι πλέον γεγονός. Δύο καταπληκτικά ψηφιδωτά με παγκόσμια λάμψη και ιδιαίτερη αρχαιολογική αξία, αυτά της  «Αρπαγής της Ευρώπης» και του  «Ορφέα γητευτή των ζώων» εκτίθενται πλέον στο «νέο τους σπίτι». Ο κ.Κρητικός δημοσίως ευχαριστεί θερμά το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», τον πρώην Υπουργό και συντοπίτη μας κ.Γιάννη Βαρβιτσιώτη για τη μέριμνά του, τον πρώην δήμαρχο Σπάρτης και αγαπητό φίλο μας κ. Δημοσθένη Ματάλα τον νυν δήμαρχο κ.Πέτρο Δούκα και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, όπως επίσης και την Αρχαιολογική Υπηρεσία και την Πολεοδομία και τέλος φυσικά την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, για το ενδιαφέρον που έδειξε από την πρώτη στιγμή για την αποπεράτωση του έργου.

ΝΚ ΔΤ Οικία της Ευρώπης

Στις 17/5 συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Θόδωρο Βερούτη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που χρήζουν επίλυσης, ειδικότερα σε τεχνικό επίπεδο, όπως είναι ο επαρχιακός δρόμος Πλάτανος – Κονάκια – διασταύρωση Μυρσίνης – Καρβέλα, όπου είναι απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις αναβάθμισης.

ΝΚ ΔΤ Διοικητήριο

Τέλος στις 17/5 συνάντηση με την διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λακωνίας κα Ευαγγελία Πάντου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ.Κρητικός ενημερώθηκε για την εξέλιξη των σημαντικών έργων αποκατάστασης των ιστορικών μας μνημείων, ενώ έθεσε εκ νέου την ανάγκη αποκατάστασης και ανάδειξης του Ιερού Ναού Ασωμάτων στο Ταίναρο της Μάνης, όπως επίσης την ανάγκη συντήρησης, προστασίας και ανάδειξης του Ελληνιστικού Γεφυριού στο Ξηροκάμπι, το οποίο θεωρείται το αρχαιότερο εν ενεργεία γεφύρι στην Ευρώπη.

ΝΚ ΔΤ ΕΦΑ Λακωνίας

Ο κ.Κρητικός όπως δηλώνει σε κάθε ευκαιρία από την πρώτη μέρα της εκλογής του, θα είναι κάθε μέρα δίπλα στους συμπολίτες του και στόχος του είναι να μη χάνεται ούτε μια μέρα για την προώθηση των αιτημάτων των συμπολιτών του, με μόνο μέλημα την αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης, τη διευκόλυνση της καθημερινότητας και την απάλυνση δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.