Print this page

Κώστας Σταμάτης: “ Κίνδυνος διπλωματικού επεισοδίου στο Σπάρταθλον”(VIDEO)

Σεπτεμβρίου 29, 2022 0

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 δύο ημέρες πρίν την εκκίνηση του ιστορικού αγώνα Σπάρταθλον που κλείνει φέτος τα 40 χρόνια , στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σπάρτης είχαμε μια σοβαρή καταγγελία από τον δημοτικό σύμβουλο κ.Κώστα Σταμάτη, που αφορούσε αγωνιζόμενη του διεθνή αυτού  αγώνα.

Συγκεκριμένα πήρε τον λόγο ο κ.Σταμάτης και έθεσε ένα σοβαρό ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο, ότι η αθλήτρια με το νούμερο 177 και όνομα Shipovikj Katerina άλλαξαν πρίν λίγες ημέρες το όνομα καταγωγής της χώρας και εθνικότητας της αθλήτριας σε  Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία , επίσης ότι πληροφορίες του λένε ότι κατέβηκε απο την πόλη και η σημαία της χώρας της. 

Ο κ.Σταμάτης είπε χαρακτηριστικά όπως θα ακούσετε και στο βίντεο: “Κυρίες και κύριοι είναι πολύ σοβαρό το θέμα , μπορεί να δημιουργηθεί μέχρι και διπλωματικό επεισόδιο, πρέπει να αναγράφεται η χώρα του καθενός όπως είναι αναγνωρισμένη”.

Εδώ να πούμε ότι το site του Σπάρταθλον δεν ανήκει στο Δήμο Σπάρτης ούτε και η οργάνωση του αγωνιστικού μέρος και την ευθύνη έχει ο Σύνδεσμος Spartathlon, ο δήμος Σπάρτης έχει την κύρια ευθύνη μόνο της Τελετής Λήξης και απονομής των επάθλων που γίνεται το Σάββατο το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης.

Τέλος στο δημοτικό συμβούλιο ειπώθηκε ότι πρέπει αύριο Πέμπτη  29-09 -2022 άμεσα να ελεγχθεί τι ακριβώς έχει γίνει για να υπάρξει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

 

http://spartathlon.gr/el/races/races-el/athlete/6247.html