Νεοκλής Κρητικός: Αποζημιώσεις Κρατικής Αρωγής σε 302 Πυρόπληκτους Συμπολίτες μας τις επόμενες μέρες

Μετά από τη συνάντηση με τον Υπουργό κ.Γιώργο Γεραπετρίτη και τη συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Νίκο Κουλοχέρη ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός ανακοινώνει τα κάτωθι:

❗Υπάρχει διαβεβαίωση ότι θα πιστωθούν 3.379.252,80 Ευρώ στις παρακάτω δύο κατηγορίες πυρόπληκτων αγροτών:

✅ Σε 44 ΚΑΤ' ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ αγρότες, οι οποίοι τακτοποίησαν την εγγραφή τους στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), το ποσό του 1.209.247,20 Ευρώ

✅ Σε 258 ΜΗ ΚΑΤ' ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ αγρότες το ποσό των 2.170.005,60 Ευρώ

Συνολικά θα αποζημιωθούν στη Λακωνία με την προκαταβολή της Κρατικής Αρωγής τις επόμενες μέρες 302 πυρόπληκτοι συμπολίτες.

?Για όσους δεν υπάρχουν στοιχεία, είτε εξαιτίας της απουσίας οποιουδήποτε στοιχείου εγγραφής (ΟΣΔΕ, ΜΑΑΕ, δήλωση αγροτικού εισοδήματος, μη κατάθεση φακέλου, μη καταγραφή τους από το δορυφορικό σύστημα "ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ") θα συμπεριληφθούν όλοι σε διάταξη με τη νέα χρονιά και θα αποζημιωθούν με το ίδιο πλαίσιο της Κρατικής Αρωγής.

?Σκοπός της διάταξης είναι να αποφευχθεί επιπλέον καθυστέρηση στη διαδικασία των αποζημιώσεων.

✅ Από την στιγμή που πιστωθεί το ποσό των 3.379.252,80 Ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος από το Υπουργείο Οικονομικών, που απαιτείται, ο ΕΛΓΑ διαμέσου του Προέδρου του κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου έχει δεσμευτεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία πιστώσεων σε δύο (2) μέρες.

Η απόφαση για την εκταμίευση του ποσού αποφασίστηκε μόλις χθες.

Τέλος μία σημαντική απόφαση για τους αγρότες και τις αγρότισσες είναι η αύξηση του υπολοίπου του εκάστοτε Καταθετικού Λογαριασμού των αγροτών μετά τη χρέωση (είσπραξη του ποσού της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς) κατά την είσπραξη της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς από τον ΕΛΓΑ μέσω τραπεζών, μετά από τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ. 

Το ελάχιστο ποσό υπολοίπου αυξήθηκε από τα 20 Ευρώ στα 250 Ευρώ.

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.