Νεοκλής Κρητικός: «Επιβεβλημένη η κτιριακή αποκατάσταση της ΕΠΑ.Σ. Σπάρτης στο Παρόρι»

ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΔΥΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ...

Συνάντηση με το Διοικητή της ΔΥΠΑ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη είχε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός. Η επίσκεψή του αυτή, συνδέεται άμεσα με την επίσκεψη που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις της ΕΠΑ.Σ. Σπάρτης στο Παρόρι.

Ο κ. Κρητικός περιέγραψε στον κο Πρωτοψάλτη τα υπάρχοντα κτιριακά προβλήματα, τα οποία προέρχονται από υγρασίες και αποφλοιώσεις των επιχρισμάτων εντός των αιθουσών διδασκαλίας έως και κακοτεχνίες σε υπόστεγα περιμετρικά του κτιρίου.

Του ζήτησε να υπάρξει μέριμνα, ώστε η ΕΠΑΣ να συμπεριληφθεί στις 37 ΕΠΑΣ, που θα ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης για την εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης και την εκτέλεση του έργου ανακαίνισης. Ο κ. Πρωτοψάλτης τον διαβεβαίωσε, ότι και η μελέτη θα εκπονηθεί και τα κονδύλια για την εκτέλεση των εργασιών θα εξασφαλίσουν είτε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης είτε μέσω αυτής καθαυτής της ΔΥΠΑ.

Ο κ. βουλευτής υπογράμμισε, πως είναι επιβεβλημένη η κτιριακή αποκατάσταση της ΕΠΑΣ Μαθητείας της Σπάρτης. Από την εποικοδομητική συνάντηση με τον κο Διοικητή, προέκυψε ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα: η έναρξη αλληλογραφίας για τη δημιουργία εκπαίδευσης και κατάρτισης νέων αγροτών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στα πρότυπα του προγράμματος που εκτελέστηκε στη Δυτική Μακεδονία. Ο κ. Κρητικός εξέφρασε και γι’ αυτήν την εξέλιξη την ικανοποίησή του.

Με εκτίμηση

Νεοκλής Δ. Κρητικός

Βουλευτής Ν. Λακωνίας

Νέα Δημοκρατία






Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.