Print this page

Βασίλης Βρουλίτης : "Στείλε μου όταν φτάσεις !"

Μαρτίου 03, 2023 0

Είμαστε η γενιά που μεγαλώσαμε με το σύνθημα στις αρχές του 90΄, ότι τώρα με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα τρώμε με χρυσά κουτάλια!

Είμαστε η γενιά που από τα λεφτά υπάρχουν, μας έφεραν μνημόνια!

Είμαστε η γενιά που μας είπαν κάντε υπομονή, τώρα που έρχεται η ανάπτυξη θα καλυτερεύσει το μέλλον μας.

Το αποτέλεσμα είναι να είμαστε η γενιά που η ζωή μας να κρίνεται από ένα κλειδί!

Τα τελευταία είκοσι χρόνια και τι δεν ακούσαμε. Ότι η ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν την ευημερία και την πρόοδο σε αυτήν την χώρα. Με αποτέλεσμα από την γενιά τις ελαστικής εργασίας (stage), περάσαμε στην γενιά τον 400ευρώ και τώρα στην γενιά των επιδομάτων (voucher και pass). Με αποτέλεσμα αντί να ενισχυθεί το εθνικό σύστημα υγείας, μας λένε ότι με την ιδιωτικοποίηση της υγείας δεν θα περιμένεις μέρες και μήνες για να εξεταστείς αρκεί να πηγαίνεις το απόγευμα και να βάζεις το χέρι  βαθιά στην τσέπη. Τώρα αν δεν έχεις λεφτά θα περιμένεις και αν αντέξεις πιθανόν να σωθείς.  Και ταυτόχρονα η ευεργέτες που θα μας λυτρώσουν από την δυστυχία, εκβιάζουν ότι δεν προχωράνε στην κατασκευή νοσοκομείων αν δεν διασφαλίσουν περισσότερα κέρδη. Με αποτέλεσμα να μην παίρνουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας και να καιγόμαστε το καλοκαίρι και να πνιγόμαστε το χειμώνα ή να εγκλωβιζόμαστε με λίγο χιόνι, επειδή η <<επενδύσεις>> αυτές δεν έχουν κέρδος. Και μαζί με  όλα αυτά φτάσαμε στο σημείο να μετράμε χαμένες ανθρώπινες ζωές , γιατί ένα σύστημα πλοήγησης και ένα φανάρι στοιχίζει παραπάνω από την ζωή ενός ανθρώπου.

Είμαστε η γενιά που πρέπει η αγανάκτηση και η οργή να γίνει ένα φουσκωμένο ποτάμι και να ανατρέψει αυτό το εκμεταλλευτικό και εγκληματικό σύστημα. Γιατί δεν είμαστε όλοι συνένοχοι στο έγκλημα, συνένοχοι είναι όλοι αυτοί που υπηρετούν αυτές τις πολιτικές και βάζουν το κέρδος πάνω από όλα. Όλοι αυτοί έχουν όνομα, είναι η ΝΔ που λέει ότι θα διερευνήσει σε βάθος  το δυστύχημα, ενώ επιδοτούσε την ιταλική εταιρία με 50εκ.ευρώ. Όταν την ίδια ώρα  τα σωματεία των εργαζομένων φώναζαν τους έβγαζαν παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες τους. Λοιδορούσαν  το ΚΚΕ μέσα στην βουλή όταν κατέθετε επερωτήσεις με βάσει τις ανησυχίες και τα στοιχειά των εργαζομένων. Είναι ο Σύριζα που όπως και στην έξαρση της πανδημίας έτσι και τώρα λέει ότι θα λογαριαστούμε μετά, δεν μας λέει όμως τι λογαριασμό θα εξαργυρώσει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σαν Κυβέρνηση ήταν αυτός που στήριξε τις πολιτικές αυτές πουλώντας την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45εκ. ευρώ και τώρα ως αντιπολίτευση ψήφισε πάνω από το 50% τον αντιλαϊκών νομοσχεδίων της ΝΔ. Είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που μας λέει ότι θα επαναφέρει την Ελλάδα στην θέση που τις αξίζει στηρίζοντας την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ψηφίζοντας πάνω από το 70% τον αντιλαϊκών νόμων της ΝΔ. Αντίστοιχα είναι και το ΜΕΡΑ25 που ο Βαρουφάκης έλεγε πως έπρεπε να την πουλήσουμε ακόμα και με 1 ευρώ. Είναι όλοι αυτοί που υπερασπίζονται αυτό το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.

Στο ποτέ ξανά που λέει ο κ. Μητσοτάκης, τα ζήσαμε και στην Λακωνία.

Ποτέ ξανά στις πυρκαγιές και κάηκε όλη η Μάνη.

 Ποτέ ξανά στις πλημμύρες και πνιγόμαστε κάθε χρόνο.

Το πραγματικό ποτέ ξανά πρέπει να το πει ο ίδιος ο Λαός!

Με τον οργανωμένο μαζικό αγώνα του, με την στάση του σε όλες τις μάχες, σε σύγκρουση με την πολιτική που εντείνει την εκμετάλλευση των πολλών, που βάζει την ανθρώπινη ζωή στο ζύγι του κόστους – οφέλους, που στην τελική αποτυπώνεται στο σύνθημα οι νεκροί μας τα κέρδη τους!

Μόνο ο Λαός, μπορεί να σώσει τον Λαό με δυνατό ΚΚΕ!

Βρουλίτης Βασίλης

Υποψήφιος Βουλευτής του ΚΚΕ στην Λακωνία.