Τατούλης:"Πρόεδρε είσαι βραχίονας της κυβερνητικής πολιτικής και ενός μοιραίου Πρωθυπουργού"

Μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου , όταν ο πρόεδρος Ι.Μαλτέζος δεν δέχθηκε να μπει εκτάκτως για συζήτηση και κατ’ επέκταση ψήφισμα θέμα την τραγωδία στα Τέμπη από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ο Πέτρος Τατούλης από το βήμα του συμβουλίου είπε στον πρόεδρο ότι είναι βραχίονας της κυβερνητικής πολιτικής, συνεχίζεται στη ίδια ρώτα ενός μοιραίου πρωθυπουργού οποίος κάνει συνεχώς μοιραίες επιλογές.

Ο κ.Μαλτέζος επικαλέστηκε ότι δεν  προβλέπεται από τον κανονισμό του περιφερειακού συμβουλίου μια τέτοια συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης  διότι η συνεδρίαση προέρχεται από διακοπή. Στην συνέχεια ο πρόεδρος πρότεινε στο σώμα όμως να θέσουν άλλο θέμα εκτός ημερησίας διάταξης και εκεί πλέον οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση ήταν έντονες λε΄γοντας του η κ.Νικολάκου εξαιρέσεις ala cart βλέπω κ.πρόεδρε.

Οι Τατούλης, Δέδες και Γόντικας επίκριναν αυστηρά τον πρόεδρο διότι όπως ανέφεραν θα μπορούσε να γίνει μια εξαίρεση λόγω της σημαντικότητας του θέματος και αυτό θα αποδείκνυε το επίπεδο του συμβουλίου ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα ήταν υποβάθμιση του περιφερειακού συμβουλίου.

Ο πρόεδρος δεν αποδέχθηκε του ισχυρισμούς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και δεν επέτρεψε την συζήτηση του θέματος.

Στην συνέχεια υπήρξε αποχώρηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης από το περιφερειακό συμβούλιο.

 

Δελτίο τύπου παρατάξεων ΠεΣυ Πελοποννήσου

Καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ.Γιάννη Μαλτέζο  και τον Περιφερειάρχη κ.Παναγιώτη Νίκα για την πολιτική στάση ντροπής κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης ο Πέτρος Τατούλης, ο Γιώργος Δέδες, ο Θανάσης Πετράκος, ο Νίκος Γόντικας και η Δήμητρα Λυμπεροπούλου ζήτησαν πριν την έναρξη της συνεδρίασης να υπάρξει συζήτηση και να εκδοθεί απόφαση ψηφίσματος για το θέμα της τραγικής απώλειας ανθρώπινων ζωών στα Τέμπη, που οδήγησε την Χώρα μας σε Εθνικό πένθος.   

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας δεν έθεσε καν την πρόταση των Αντιπολιτεύσεων προς ψήφιση στο Σώμα αλλά ο ίδιος αποφάσισε ότι δεν θα συζητηθεί επειδή δεν το επιτρέπει ο κανονισμός(!), παραπέμποντας τη συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση.

Καθ’όλη τη διάρκεια της απαράδεκτης συμπεριφοράς του κ. Προέδρου, ο κ.Νίκας ήταν απολύτως απών από τη συζήτηση, παρότι βρισκόταν στην αίθουσα.

Το σύνολο των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης μετά από αυτή τη χυδαιότητα και την απρέπεια που επέδειξε ο κ.Μαλτέζος με την καθοδήγηση του «άφωνου»  κ.Περιφερειάρχη, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση  εκτός από το γνωστό πολιτικό «εταίρο» του κ.Νίκα την παράταξη που στηρίζεται από τη Χρυσή Αυγή.

Ο κατήφορος που οδηγεί ο κ.Μαλτέζος και ο κ.Νίκας, με την ανοχή όλων των Συμβούλων της παράταξης του το θεσμικό ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου συνεχίζεται χωρίς τέλος.

Από πότε κ.Πρόεδρε ο κανονισμός είναι πάνω από τις ανθρώπινες ζωές;

 

Για την παράταξη  «Νέα Πελοπόννησος»

Ο επικεφαλής

Πέτρος Τατούλης

Για την παράταξη  «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο»

 Ο επικεφαλής

Γιώργος Δέδες

Για την  παράταξη «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»

Ο επικεφαλής

Θανάσης Πετράκος

Για την παράταξη «Πράσινη Πελοπόννησος»

Η επικεφαλής

Δήμητρα Λυμπεροπούλου

Η Ανεξάρτητη Περιφερειακή Σύμβουλος της Π.Ε. Λακωνίας

Μαργαρίτα Σπυριδάκου

 

Last modified on Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023 20:22

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.