Στ. Αραχωβίτης: Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λακωνίας στη Σπάρτη

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης επισκέφτηκε την Παρασκευή 24 Μαρτίου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ Σταύρος Αραχωβίτης, συνοδευόμενος από τον συντονιστή και τον αν. συντονιστή της ΝΕ Λακωνίας του κόμματος Παν. Κουμουνδούρο και Περικλή Λαμπρινό.

Κατά τη συνάντηση που ακολούθησε πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση με τον Διοικητή Λακωνίας Πύραρχο Κων/νο Γόντικα και τον Διοικητή της Π.Υ Σπάρτης, Αντιπύραρχο Χρήστο Νικολέτο.

Η επίσκεψη, που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο κατά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, σκοπό έχει την ενημέρωση για την ετοιμότητα της Υπηρεσίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και την καταγραφή των αναγκών. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εργαζόμενους πυροσβέστες, όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που διαπιστώνεται είναι ο υψηλός μέσος όρος ηλικίας των μάχιμων πυροσβεστών και η έλλειψη ανανέωσης του Σώματος. Από τις εξαγγελθείσες προσλήψεις 3.500 πυροσβεστών -με ρυθμό 500 ανά έτος- δεν έχει γίνει καμία.

334912265 749293619979299 3278498411450118110 n

Κοινή διαπίστωση της συνάντησης ήταν ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο κομμάτι της πρόληψης και να μην είναι η καταστολή το μοναδικό μέσο αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Η επανεξέταση του ρόλου των Δήμων, της Περιφέρειας, των Δασαρχείων και της συνεργασίας τους με τις Π.Υ., κρίνεται απαραίτητη, τόσο σε επίπεδο σχεδιασμών όσο και σε επίπεδο δράσεων και παρεμβάσεων. Επίσης απαραίτητη είναι η άμεση ενίσχυση της Πυροσβεστικής με έμψυχο υλικό, υλικοτεχνική υποδομή και μέσα ατομικής προστασίας.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.