Ν.Κρητικός: Αναδασωτέες οι δασικές εκτάσεις των καμένων της Μάνης και γενικότερα της Λακωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή και με θέμα «Χαρακτηρισμός αναδασωτέων όλων των δασικών εκτάσεων, οι οποίες κάηκαν στην πυρκαγιά της 22 Αυγούστου στην Ανατολική Μάνη» το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσω της Δ/νσης Δασών Λακωνίας της Γενικής Δ/νσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων διαβεβαιώνει ότι ΟΛΕΣ οι καμένες δασικές εκτάσεις, κηρύσσονται αναδασωτέες.

Μετά από σχετικούς επιτόπιους ελέγχους, καταγραφές, αλλά και επεξεργασία δορυφορικών εικόνων, σε ότι αφορά τις δασικές εκτάσεις εντός της καμένης έκτασης, η αναδάσωση θα ακολουθήσει τις προβλεπόμενες από τους σχετικούς νόμους διαδικασίες.
Όπως μας γνωστοποιούν, το Δασαρχείο συγκεντρώνει στοιχεία, στοιχειοθετεί με χάρτες την κατάσταση και μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, τα σχετικά έγγραφα και εισηγήσεις θα υποβληθούν στο αρμόδιο Υπουργείο, για να γίνει η ένταξη των αναδασωτέων περιοχών στο Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης, το οποίο και δημοσιοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για ένα δεκαετές πρόγραμμα που θα ολοκληρωθεί σε πέντε στάδια. Η περιοχές της Μάνης αλλά και της Λακωνίας γενικότερα, θα συμπεριληφθούν αμέσως όταν το Δασαρχείο αποστείλει τους σχετικούς φακέλους.
Ακόμα η διαδικασία είναι σε αρχικό στάδιο, αλλά, όπως έχω υποσχεθεί, θα παρακολουθούμε το θέμα στενά και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, για το βέλτιστο αποτέλεσμα τόσο για το περιβάλλον όσο και για τους Λάκωνες.
Εξάλλου τα παραπάνω είναι και κατ’ επιταγή του άρθρου 17 του Συντάγματος.

Νεοκλής Δ. Κρητικός
Βουλευτής Λακωνίας
Νέα Δημοκρατία

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.