Δούκας: "Η Σπάρτη προχωρά με σταθερά βήματα στο μέλλον"

Δελτίο τύπου Δ.Σπάρτης

Η Σπάρτη προχωρά με σταθερά βήματα στο μέλλον. Ο Δήμος Σπάρτης έχοντας μείνει πίσω σε μια σειρά από υποδομές “καθημερινότητας”, προσπαθεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος χρόνων.

Καθημερινά, με αποτελεσματικό προγραμματισμό, θέτει σε εφαρμογή πολλά έργα, μικρά και μεγάλα, βασισμένα σε άρτιες μελέτες, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις εύλογες απαιτήσεις των δημοτών για βελτιώσεις, πολλαπλάσιες των εισπράξεων του Δήμου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Επιχορήγηση της ΔΕΥΑ Σπάρτης από το Υπουργείο Εσωτερικών με 1.987.973,00€ για τη πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών της (από 3-ετίας) προς την ΔΕΗ.

Θερμές Ευχαριστίες στον Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Γενικό του Διευθυντή Ιωάννη Σκάλκο για την πολύτιμη στήριξή τους.

  • Την Τρίτη 22.12.2020 πραγματοποιήθηκαν έργα βελτίωσης της βατότητας των αγροτικών δρόμων στο Βασσαρά.
  • Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, συζητήθηκαν το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του Δήμου Σπάρτης, έτους 2021.
  • Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23.12.2020 υπερψηφίστηκε το Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων (ΣΧΟΟΑΠ) του Μυστρά που θα αναδείξει το ιστορικό μεγαλείο του Μυστρά.
  • Ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, έχει ήδη ζητήσει από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη «να επανεξετάσει το θέμα ώστε να επιτρέπονται γάμοι και βαπτίσεις στις εκκλησίες του Μυστρά, ή στους προαύλιους χώρους τους, ώστε να ζωντανέψει η καστροπολιτεία και να αξιοποιηθεί όπως αντίστοιχες καστροπολιτείες σε Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Σκωτία, κλπ.
  • Επιπλέον εξασφαλίστηκαν 1,3 εκατομ. ευρώ για την ανάδειξη του Παλατιού του Μυστρά.

Αυτή η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει και στα τεχνικά και στα αναπτυξιακά έργα και στα θέματα πρόνοιας και στήριξης των πιο αδύνατων, ακολουθώντας καινοτόμες πρακτικές, αλλά χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου.

Last modified on Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020 15:30

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.