Print this page

Συνάντηση Ν.Κρητικός με το Σωματείο των ΑΜΕΑ και τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Νοεμβρίου 03, 2020 0
Ο Νεοκλής Κρητικός με το Σωματείο των ΑΜΕΑ και τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Με δυο συλλόγους που αξίζουν τα συγχαρητήρια μας για τη δράση τους στον τομέα τους, το Σωματείο των ΑΜΕΑ και τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, συναντήθηκε το Σάββατο  31 Οκτωβρίου  ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία τους στη Σπάρτη. Ο πρόεδρος και γραμματέας των ΑΜΕΑ κ. Σταύρος Λαμπρινάκος και κ. Κατσούλη Ελένη, καθώς και η πρόεδρος των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη κ. Πρεκεζέ Παναγιώτα, ανέλυσαν στον κ.Κρητικό τα αιτήματα τους.

Μεταξύ αυτών ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των ελλείψεων που παρατηρούνται σε υποδομές, τόσο στις πόλεις, όσο και σε Δημόσια κτίρια, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ή να είναι απαγορευτική, η διέλευση και η πρόσβαση τους αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο των ελλείψεων, κατέγραψαν και το αίτημα τους για κατασκευή τουαλέτας ΑΜΕΑ στο χώρο που στεγάζονται, κάτι που είναι απολύτως αναγκαίο. Επίσης ανέφεραν πρόβλημα, σχετικά με την ανανέωση και έκδοση νέων δελτίων μετακίνησης ΑΜΕΑ και ζήτησαν βελτίωση της σχετικής εγκυκλίου, πρότειναν τα ΚΕΠ να στελεχωθούν με εργαζόμενους που να εκπαιδευτούν κατάλληλα, ώστε να παρέχουν ολοκληρωμένη ενημέρωση και συμβουλές στα μέλη τους.

Ζήτησαν παρέμβαση του βουλευτή, σχετικά με τις κτιριακές υποδομές που θα στεγάζουν το ειδικό σχολείο ΕΕΚ Μυστρά (Δημοτικό, Νηπιαγωγείο, Ίδρυση τμημάτων Γυμνασίου) καθώς και με την οργάνωση και σωστή λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Σπάρτης και ειδικότερα της κινητής μονάδας, που εξυπηρετεί απομακρυσμένες περιοχές, όπως στους Δήμους Ελαφονήσου και Μονεμβάσιας, καθώς και ίδρυση στο Δήμο της Σπάρτης, Στεγών Υποστηριζόμενής Διαβίωσης, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο πλαίσιο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο αίτημα, για ίδρυση ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ.

Ο κ. Κρητικός δεσμεύτηκε να προωθήσει, τόσο προς την κυβέρνηση, όσο και προς το Δήμο, τα αιτήματά τους. Θα παρακολουθήσει την εξέλιξή τους και θα επανέλθει.

Με πίστη στην αρχή πως, ως ισότιμοι πολίτες τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες έχουν δικαίωμα στην αξιοπρέπεια , στην ίση μεταχείριση, στην αυτόνομη διαβίωση και στην πλήρη συμμετοχή στην κοινωνία.

 

Νεοκλής Δ. Κρητικός

Βουλευτής Ν. Λακωνίας

    Νέα Δημοκρατία   

Last modified on Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 15:22