Νεοκλής Κρητικός: «Μέχρι την Πέμπτη όλοι οι πρόσφυγες θα έχουν λάβει τα έγγραφα παραμονής (ADET)»

Με δεδομένη την ανάγκη ενημέρωσης σχετικά με τις εξελίξεις στη δομή φιλοξενίας μεταναστών και την αγωνία των δικαιούχων ασύλου για την λήψη των εγγράφων τους είμαι σε θέση να σας ενημερώσω ότι μέχρι την Πέμπτη όλοι οι μετανάστες/αιτούντες άσυλο θα έχουν τα έγγραφα της άδειας παραμονής τους (ADET) με τα οποία πλέον θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Helios».

Αντίστοιχα για την κτήση των διαβατηρίων τους το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» για τη διευθέτηση και αυτών των εκκρεμοτήτων με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Με την παραλαβή των διαβατηρίων οι δικαιούχοι ασύλου θα μπορούν πλέον να μεταβούν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όπου κατά κύριο λόγο είναι ο προορισμός τους.

Θα ήθελα να τονίσω ότι η ελληνική Κυβέρνηση, όταν παρέλαβε την εξουσία με ισχυρή εντολή από τους Έλληνες πολίτες, παρέλαβε ένας χάος. Και αυτό το χάος κλήθηκε να βάλει σε τάξη, ενώ παράλληλα θωράκισε αποτελεσματικά τα σύνορα της χώρας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Κατηγορίες για ολιγωρίες και ελλείψεις δεν στηρίζονται στην πραγματικότητα και αυτοί που τις εκφέρουν δημοσίως περισσότερο θέλουν να χτυπήσουν στο θυμικό των Ελλήνων πολιτών.

Ας είμαστε όλοι ψύχραιμοι και ας κρατούμε πάντα ως βασική μας σκέψη ότι η ελληνική κοινωνία, οι αξίες της φιλοξενίας, οι αξίες της παράδοσης και της συνέχειας είναι τόσο ισχυρές, που μπορεί να ξεπερνά δυσκολίες μεγάλες και φουρτούνες πολλές.

Νεοκλής Κρητικός
Βουλευτής Λακωνίας, Νέα Δημοκρατία
Δρ. Ιατρός Χειρουργός
Last modified on Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 10:36

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.