Print this page

ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΚΩΝΙΑΣ : Η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει τη σημασία της Δημόσιας Υγείας

Απριλίου 12, 2021 0

ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ : Η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει τη σημασία της Δημόσιας Υγείας. Ηκατάστασηείναι πάρα πολύ δύσκολη, είμαστεστηνκορύφωση του τρίτου επιδημικού κύματος, στην δυσκολότερηφάσητη ςπανδημίας από την έναρξή της.

Η αύξηση των κρουσμάτων covid-19 που παρατηρείται τελευταία στο νομό μας ενισχύει τον φόβο και το άγχος των πολιτών εν όψει και των εορτών του Πάσχα.Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες του νομού τρέχοντας πίσω από τα γεγονότα προσπαθούν με σπασμωδικές κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα να αντιμετωπίσουν την   πανδημία. Αντί για επαναλαμβανόμενα  στοχευμένα  προληπτικά tests σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και χώρους εργασίας επιδίδονται σε κατόπιν εορτής  ιχνηλάτηση επικοινωνιακού χαρακτήρα, όπου κυρίως προσέρχονται πολίτες που μάλλον  τηρούν τα μέτρα πρόληψης και υγιεινής.

Δεδομένου ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν με πολύ αργό ρυθμό σε ένα νομό ιδιαίτερα ευάλωτο λόγω γήρανσης του πληθυσμού οι κίνδυνοι είναι προφανείς.Οι γιατροί και οι νοσηλευτές των νοσηλευτικών μονάδων Λακωνίας και των δομών  ΠΦΥ βρίσκονται στα όρια τους με τις συνεχείς βάρδιες και τον φόρτο εργασίας.

Επίσης, υπάρχει σοβαρό θέμα παρακολούθησης των κατ’ οίκον ασθενών που μόνοι τους ανησυχούν και αγχώνονται για την έκβαση της νόσου των. Οι ελλείψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού  ακόμα και σε κύριες ειδικότητες που αφορούν την πανδημία όπως οι πνευμονολόγοι επιτείνουν το πρόβλημα όσο αυξάνονται οι ασθενείς και πιέζεται το ήδη επιβαρυμένο δυναμικό των δομών.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, για ακόμα μια φορά, καλούμε τους υπεύθυνους φορείς του νομού να αναλογισθούν τις ευθύνες τους. Να πάρουν μέτρα για την επιτάχυνση των εμβολιασμών και να ληφθεί μέριμνα για εμβολιασμό των κατάκοιτων και ανήμπορων συμπολιτών μας στον χώρο τους. Να προτάξουντην ανίχνευση των κρουσμάτων μέσω στοχευμένων,προγραμματισμένων, επαναλαμβανόμενων tests από τον ΕΟΔΥ στις ύποπτες για κρούσματα δομές,κοινωνικές ομάδες και χώρους εργασίας με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση και απομόνωση των κρουσμάτων και τον περιορισμό της νόσου.

Να ενισχυθούν άμεσα οι Νοσηλευτικές Μονάδες Υγείας σε Σπάρτη και Μολάους και οι δομές ΠΦΥ με γιατρούς και νοσηλευτές και κυρίως με ειδικότητες που λείπουν ενώ είναι κομβικού χαρακτήρα, όπως  οι πνευμονολόγοι.

Αυτή την στιγμή κάθε εφησυχασμός και ολιγωρία είναι ανεπίτρεπτη και εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τον νομό μας.