Print this page

Απόκτηση Μονάδας Αυτοπαραγωγής Ιατρικού Οξυγόνου στους Μολάους

Δεκεμβρίου 20, 2022 0
Ιστορική στιγμή για το Νοσοκομείο Μολάων – Απόκτηση Μονάδας Αυτοπαραγωγής Ιατρικού Οξυγόνου!
Ένα ακόμα εμβληματικό έργο για τη Ν.Μ. Μολάων – η οποία πρωτοπορεί και σε αυτό τον τομέα- θα γίνει πλέον πραγματικότητα! Ειδικότερα, η Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων αποκτά το δικό της σύστημα παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως, διασφαλίζοντας την αυτοτέλεια της στον κρίσιμο αυτό τομέα.
Η γεννήτρια παραγωγής Ιατρικού Οξυγόνου αποτελεί μια σύγχρονη και αποτελεσματική λύση, η οποία, αξιοποιώντας τεχνολογία αιχμής συγκεντρώνει μια σειρά από συγκριτικά πλεονεκτήματα (αυτονομία, εξοικονόμηση πόρων, ασφάλεια) έναντι του παραδοσιακού τρόπου παροχής οξυγόνου που χρησιμοποιείτο έως σήμερα (μέσω αποθήκευσης σε δεξαμενές υγρού οξυγόνου, το οποίο μεταφερόταν οδικώς μέσω φορτηγών-βυτίων στο Νοσοκομείο).
Με το έργο αυτό εξασφαλίζεται η αυτονομία σε παροχή οξυγόνου για την πλήρη κάλυψη των καθημερινών αναγκών του Νοσοκομείου και επιτυγχάνεται σημαντικό δημοσιονομικό όφελος, καθώς η Νοσηλευτική Μονάδα απαλλάσσεται από το κόστος προμήθειας του οξυγόνου, το οποίο πλέον ξεπερνά τα 50,000€ ανά έτος.
Η χρηματοδότηση του έργου θα πραγματοποιηθεί μέσω Δωρεάς που εξασφάλισε η Διοίκηση της Νοσηλευτικής Μονάδας από το Ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου -ΑΙΓΕΑΣ.
Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα μας για την υλοποίηση της Δωρεάς!
Κωνσταντίνος Κορωνιός - Διοικητής Νοσκομειακής Μονάδας Μολάων