Print this page

Η εικόνα…χορταριασμένων βράχων της παλαιάς διαδρομής του Αρχαίου Διόλκου  είναι απολύτως δυσφημιστική

Απριλίου 04, 2021 0

Η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή με πρωτεργάτη τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη και συγγραφέα για τον Αρχαίο Δίολκο Δρ. Απόστολο Παπαφωτίου, είχε καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για την ολοκλήρωση μιας δύσκολης, επίπονης και χρονοβόρας διαδικασίας ώστε το έργο «Προστασία-Αποκατάσταση και Ανάδειξη του Αρχαίου Διόλκου» να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Kαι όπως λέει, το γνωστό σε όλους μας, ρητό «Μια εικόνα….Χίλιες λέξεις».

Η θλιβερή εικόνα του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κορινθίας κ.Γκιολή πριν λίγες ημέρες σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ1, απέδειξε την πλήρη άγνοια του για το συγκεκριμένο έργο. Η εικόνα… του κ.Γκιολή να διαβάζει από κείμενο το ιστορικό του Αρχαίου Διόλκου ήταν απολύτως προσβλητική για την Κορινθία και τη σημαντικότητα του εμβληματικού αυτού μνημείου.

Η εικόνα… χορταριασμένων βράχων από τα τμήματα της παλαιάς διαδρομής του Αρχαίου Διόλκου  που προβλήθηκε  από την κάμερα της ΕΡΤ1 και έκανε το γύρο της Ελλάδας είναι απολύτως δυσφημιστική για τον πολιτιστικό πλούτο της Κορινθίας.

Το γεγονός  ότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δεν είπε ούτε λέξη για το σημαντικό έργο Αποκατάστασης και Ανάδειξης του Αρχαίου Διόλκου, για το οποίο  ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες δημοπράτησης του, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σηματοδοτεί ότι ούτε γνωρίζει τι πρόκειται να κατασκευαστεί  εκεί, ούτε και φυσικά ενδιαφέρθηκε να μάθει!!!

Οφείλει λοιπόν ο κ.Γκιολής να γνωρίζει ότι το έργο της Ανάδειξης του Αρχαίου Διόλκου εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-2020 από τον Πέτρο Τατούλη, το 2019. Εκτός από το συγκεκριμένο έργο με την ίδια πράξη ένταξης εντάχθηκαν τα έργα:

  • «Στερέωση, Αποκατάσταση και Ανάδειξη Καταλοίπων του Αρχαίου Λιμένα Κεγχρεών».  
  • «Αποκατάσταση και Ανάδειξη της Ενετικής υδατογέφυρας στον Άσσο, Δήμου Κορινθίων».

Αντί λοιπόν ο κ.Γκιολής ως όφειλε να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κορινθίας στο πολιτιστικό και τουριστικό της προϊόν, με το μίζερο γνωστό τρόπο του αναφέρθηκε στο δήθεν 2%  του τουριστικού προϊόντος που έρχεται στην Κορινθία, υπομονεύοντας την προσπάθεια που γίνεται από τους φορείς του τουρισμού της Κορινθίας και τους Δήμους σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, λόγω των επιπτώσεων που έχει φέρει η πανδημία στον τομέα του τουρισμού.

Ο κ.Γκιολής πάντως για μία ακόμη φορά δεν ξέχασε να αναφερθεί στον Πρωθυπουργό(!) κ.Κυριάκο Μητσοτάκη, προσπαθώντας να εμφανισθεί ως το «υπάκουο και καλό παιδί» της Νέας Δημοκρατίας, προσβάλλοντας το θεσμικό ρόλο του Πρωθυπουργού, τον οποίο χρησιμοποιεί ως «μαϊντανό» σε όλες ανεξαιρέτως τις δηλώσεις του.

Τώρα πως εμπλέκεται ο κ. Πρωθυπουργός  στο έργο του Αρχαίου Διόλκου, αυτό μόνο ο κ.Γκιολής μπορεί να το εξηγήσει!!!  

Θα πρέπει να κατανοήσει επιτελούς ο κ.Αντιπεριφερειάρχης ότι η θεσμική θέση που υπηρετεί απαιτεί σοβαρότητα, υπευθυνότητα και γνώση, χαρακτηριστικά τα οποία μέχρι σήμερα απουσιάζουν εντελώς από τις δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις του.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Κορινθίας

 Αθανάσιος Πισιμίσης & Γιώργος Πετρίτσης

Last modified on Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 13:23