Print this page

Η Απονομή Βραβείου στην ταινία «Φαντάσματα στην Πόλη»

Νοεμβρίου 17, 2020 0

Στην ταινία «Φαντάσματα στην Πόλη» (Ghosts) της Άζρα Ντενίζ Οκιάι από την Τουρκία α­πένειμε φέτος η Βουλή των Ελλήνων το βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες», στο 61ο Φεστιβάλ Κινη­ματογράφου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια ταινία του διεθνούς διαγωνιστικού προγράμμα­τος, που με φρεσκάδα και διεισδυτικότητα αποκαλύπτει μια κοινωνία, η οποία σπαράσσεται από ακραίες αντιθέσεις, ταραχές, αγριότητα και βία, ενώ συγχρόνως ιχνηλατεί με αφηγηματική δε­ξιοτεχνία τις διαδρομές διαφορετικών γυναικείων χαρακτήρων, που αντιστέκονται στις συνθή­κες καταπίεσης που βιώνουν.

Το βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» είναι τιμητικό και συνοδεύεται από πάπυρο υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο της Βουλής και ασημένιο μετάλλιο. Συγχρόνως η Βουλή των Ελλήνων ενισχύ­ει οικονομικά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπως και τα άλλα φεστιβάλ στα οποία απονέμει το βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» (Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Φεστι­βάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους και Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας).

Στην κριτική επιτροπή του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής συμμετείχαν ο ​Άρης Φατού­ρος, Σκηνοθέτης-Παραγωγός, Σύμβουλος Προγράμματος, ο Βασίλης Δούβλης, Σκηνοθέτης, Προϊστάμενος Τομέα Προγράμματος και ο Κώστας Δήμος, Υπεύθυνος Προγράμματος.

Βουλή Τηλεόραση-Επικοινωνία

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 11, Αθήνα

Τηλ: 210- 3735035

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Last modified on Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 18:22