Print this page

Σταύρος Περγαντής:"Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λιτή εκδήλωση στην κεντρική πλατεία το 39ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ"

Σεπτεμβρίου 30, 2021 0

Δελτίο τύπου Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης

¨ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2021¨

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 25  Σεπτεμβρίου 2021 στην Κεντρική  Πλατεία της πόλης μας  με μεγάλη  επιτυχία η λιτή εκδήλωση  για το 39ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ .

Ο Υπερμαραθώνιος αυτός δρόμος περιγράφεται ως η πιο δύσκολη διαδρομή στον κόσμο. Δύσβατα μονοπάτια  και χωματόδρομοι διασχίζουν αμπέλια και ελαιώνες , σκαρφαλώνουν σε πλαγιές λόφων, ενώ το φόβητρο όλων των αθλητών και η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η αναρρίχηση στο Παρθένιο Όρος, μέσα σε πυκνό σκοτάδι, εκεί όπου ο Φειδιππίδης συνάντησε τον θεό Πάνα, εκεί όπου το τοπίο έχει μείνει αναλλοίωτο όπως 2500 χρόνια πριν, χωρίς ίχνος μονοπατιού, μέσα στα βράχια και τους θάμνους, με θερμοκρασία 4ο – 5ο C και δυνατούς ανέμους. Η δοκιμασία  της ανθρώπινης αντοχής και του ψυχικού σθένους στο αποκορύφωμά τους!

Την Παρασκευή 24-09-2021,δόθηκε η εκκίνηση των Σπαρταθλητών  από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στην Αθήνα, με  τερματισμό  το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη ,το Σάββατο 25-09-2021.

Στον τερματισμό ,που ήταν άριστα οργανωμένος, οι τοπικοί άρχοντες απένειμαν στους αθλητές που τερμάτιζαν, ένα κλαδί ελιάς και ένα αναμνηστικό μετάλλιο  με το σήμα του Σπάρταθλον  και των 2500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών.

Μετά από 23 χρόνια τερμάτισε 1ος  Έλληνας αθλητής και για 36 δευτερόλεπτα δεν έσπασε ένα από τα ρεκόρ του Γιάννη Κούρου.

Ο Αγώνας έγινε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ξεκίνησαν περίπου 290 αθλητές και τερμάτισαν 167 αθλητές.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πατριώτισσα μας Ειρήνη Γιάννε που τερμάτισε μέσα στα χειροκροτήματα του κόσμου που τη περίμενε συγκινημένος αφού η κούραση της ήταν μεγάλη και η προσπάθεια της δύσκολη.   Στη  λιτή  τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 25/9/2021 στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Σπάρτης , ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης και ο Πρόεδρος Σπάρταθλον.

Βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτοι αθλητές και αθλήτριες του αγώνα  από του επίσημους προσκεκλημένους ,Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχη εκπρόσωπο του  Μητροπολίτη , αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές. Την εκδήλωση συντόνισε η αντιδήμαρχος κα. Ζαχαράκη Γεωργία .

Κλείνοντας,  ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού  Δήμου Σπάρτης Σταύρος Περγαντής , ευχαριστεί όλους αυτούς που με την εθελοντική βοήθεια τους συνετέλεσαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή και διοργάνωση  του αγώνα,  για την ουσιαστική και σημαντική βοήθειά τους στο καθαρά αθλητικό κομμάτι της διεξαγωγής, του τερματισμού  και της Τελετής Λήξης του 39ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ .

Συγκεκριμένα ευχαριστούμε:                    

 Την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας

 Την Τροχαία Σπάρτης

 το Νοσοκομείο Σπάρτης, για την προσφορά του σε φαρμακευτικό υλικό

 Το ΕΚΑΒ

 Τους ιατρούς , κ. Κατσουγκράκη Ηλία και την κα. Αθανασοπούλου Γεωργία για την περίθαλψη των αθλητών στο χώρο του τερματισμού

 Τον Ερυθρό Σταυρό Σπάρτης

 Την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Λακωνίας

 Την Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης

 Τον Ορειβατικό Σύλλογο Σπάρτης

 Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού

 Όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 Τον Συνεταιρισμό Εσπεριδοειδών «ΛΑΚΩΝΙΑ»

 Το σωματείο Ραδιοταξί Σπάρτης

 Toν Πρόεδρο της Τ.Κ. Κεφαλά για την επιμέλεια των στεφανιών ελιάς που δόθηκαν στους τερματίσαντες

 Το σούπερ μάρκετ ΄΄Σκλαβενίτης΄΄

 Τον Αντιπρόεδρο , τα μέλη του Δ.Σ. ,τους υπαλλήλους του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης και τους Υπαλλήλους του Δήμου Σπάρτης.

 Όλους τους εθελοντές του αγώνα και τις μαθήτριες που υποδέχονταν τους αθλητές στον τερματισμό με τις αρχαιοελληνικές ενδυμασίες τους.

 Τον κόσμο που με την παρουσία του και το χειροκρότημα του έδωσε ρυθμό τόσο στον τερματισμό όσο και στην τελετή λήξης του αγώνα.

 Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου στο επετειακό

¨ 40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ¨.

 

 

 

                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

                          ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ

 

 

 

                                                               ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΗΣ